TIKTOK GAAT DOOR

TikTok-hits stijgen flink in Top 2000

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTikTok-hits stijgen flink in Top 2000
RTL

Oudere hits die afgelopen jaar op TikTok een nieuw leven worden ingeblazen, zijn in de Top 2000 op NPO Radio 2 flink gestegen. Onder meer nummers van ABBA, Tom Odell (32), Billy Joel (73) en Coldplay die populair zijn op de app, zijn geklommen in de muzieklijst.

Het nummer 'Angel Eyes' van ABBA, waarvan de tekst 'sometimes, when I'm lonely I sit and think about him' vele malen werd gebruikt bij melancholische video's van gebruikers, is zelfs nieuw in de lijst. Het nummer uit 1979 is dit jaar binnengekomen op plek 1024. Ook 'Chiquitita' wordt regelmatig gebruikt onder filmpjes en stijgt van plek 264 naar 230.

Een andere nieuwe binnenkomer is de TikTok-hit 'Heat Waves' van Glass Animals. De tekst 'sometimes all I think about is you' wordt, net als de tekst van 'Angel Eyes', gebruikt onder melancholische video's - soms met satirische inslag.

76-jarige Dolly Parton maakt debuut op TikTok
Lees ook

76-jarige Dolly Parton maakt debuut op TikTok

De grootste TikTok-stijger dit jaar is 'Vienna' van Billy Joel. Veel jonge mensen zeggen zich te herkennen in het nummer over leven in het moment en de tijd nemen voor dingen en maken daar bijpassende video's bij. Het nummer uit 1977 staat afgelopen jaar op 1743, maar stijgt behoorlijk, naar nummer 831.

'Another Love' van Tom Odell uit 2013 is het afgelopen jaar onder meer veel gebruikt onder video's van Oekraïense gebruikers over de oorlog in hun land. Het nummer, dat momenteel opnieuw een hit is, stijgt dit jaar van plek 221 naar plek 84.

Andere nummers die het afgelopen jaar erg populair waren op TikTok zijn onder meer 'Dream On' van Aerosmith (van 230 naar 136), 'Yellow' van Coldplay (van 118 naar 51) en 'Running Up That Hill' van Kate Bush (van 576 naar 53). Dat laatste lijkt echter vooral te komen doordat het lied ook werd gebruikt in de populaire Netflix-serie Stranger Things.

Lees meer over
TikTok