MERRY EX-MAS

Carice van Houten dumpte ex op tweede kerstdag: 'Hoge woord moest eruit'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCarice van Houten dumpte ex op tweede kerstdag: 'Hoge woord moest eruit'
RTL

Carice van Houten (46) is te gast in de speciale feesteditie van 'Darmstad FM'. In deze podcast doet ze een opmerkelijke onthulling over haar vorige relaties en de manier waarop ze sommige daarvan heeft verbroken.

 "Ik heb het weleens uitgemaakt om hoe iemand zijn veters strikte"

Darmstad FM-presentatrice Tina de Bruin blikt samen met Carice terug op verschillende kerstdagen uit het verleden. De twee actrices komen tot de conclusie dat kerst niet altijd een gezellige bedoening is. Zo vertelt Carice dat ze ooit iemand heeft gedumpt met kerst. "Dat was geen fijne timing voor de persoon in kwestie."

Wanneer Tina zich afvraagt waarom Carice niet even kon wachten tot na de feestdagen, legt de actrice uit dat ze echt niet anders kon: "Ik voelde het gewoon niet meer. Soms kan je het gewoon niet uitleggen. Dan is iemand een heel leuk persoon of iedereen vindt hem heel lief. Maar dat is dan niet meer genoeg, helaas. Zielig, hè. Ja, dat is niet leuk." 

Carice komt echter tot de conclusie dat ze wel vaker haar ex-vriendjes na de gekste voorvallen aan de kant zet. "Ik heb het weleens uitgemaakt om hoe iemand zijn veters strikte of om hoe hij Urbanus nadeed. (...) Ik dacht alleen maar: dit is gewoon niet goed."

Guy Pearce en Carice van Houten gaan weer samenwerken
Lees ook

Guy Pearce en Carice van Houten gaan weer samenwerken

Dat Carice om de meest onbenullige redenen relaties beëindigt, bleek al in haar tienertijd. "Toen ik zestien was gingen we met z'n tweeën [samen met haar ex-vriend, red] naar Pinkpop. Toen zat ik achter in een bus met hem. Achter in de bus is het altijd wat hobbeliger toch? Toen zag ik hoe dat lijf door die hobbel van die bus heen en weer schudde. Toen dacht ik: gadver, wat onaantrekkelijk." Carice legt uit dat ze hier gewoon 'onpasselijk' van wordt: "Dat is gewoon te kwetsbaar. Ik wil dat gewoon niet zien."  Gelukkig weet de actrice zelf ook dat dit geen grondige reden is om een relatie te verbreken. "Erg hoor. Dat is niet een leuke kant van mij." 

Inmiddels is Carice al een tijdje dolgelukkig met haar Australische vlam, acteur Guy Pearce. Wel zo handig dat die geen Urbanus-imitaties kan doen.

Lees meer over
Carice van Houten