WAT MAAK JE ME NOU?

Annebel: 'Oneerlijk dat Louisa nu in slachtofferrol kruipt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @louisa.janssen Instagram @annabelvisscherAnnebel: 'Oneerlijk dat Louisa nu in slachtofferrol kruipt'
RTL

Annebel Visscher, bekend van haar deelname aan 'Temptation Island', is één van de vrouwen die dit jaar de jungle trotseert in 'Echte Meisjes in de Jungle'. Nu de opnames er op zitten kijkt ze met gemengde gevoelens terug op het programma, zo vertelt ze in haar Instagram Stories. Ze is vooral niet te spreken over Louisa Janssen die volgens haar in een 'slachtofferrol' kruipt, terwijl zij degene is die Esmee Ipema heeft aangevallen.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij heel erg kut heb gevoeld om alle opmerkingen die naar mij werden gemaakt"

Als Annebel in een Q&A naar de reactie van Louisa wordt gevraagd, draait ze er niet omheen. "Ik vind het een beetje lastig dat Louisa nu in een slachtofferrol kruipt, want zij is degene die Esmee heeft aangevallen en mij wou aanvallen." Louisa heeft in een interview aangegeven dat ze vroeger erg gepest is en dat dit heeft gezorgd voor haar reactie - en vechtpartij - in de jungle.

Luuk Ikink: 'Makers Echte Meisjes in de Jungle blij met top-tv'
Lees ook

Luuk Ikink: 'Makers Echte Meisjes in de Jungle blij met top-tv'

Volgens Annebel kunnen de dames het voor de opnames prima met elkaar kunnen vinden, maar gaat het in de jungle op dag 1 al mis. "Michella haatte mij en Louisa was de hele tijd met haar, dus je kunt zelf wel invullen hoe dat ging. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij heel erg kut heb gevoeld om alle opmerkingen die naar mij werden gemaakt. Ik vind het gewoon niet terecht dat zij nu degene is die zich gepest voelt en die anderen nu pesters noemt. Want wij hebben haar gerespecteerd zoals zij is en dan krijgen we dit naar ons hoofd, dat is gewoon niet eerlijk."

Annebel laat weten dat zij absoluut niet zo in elkaar steekt. "Ik ben vroeger zelf heel erg gepest en ik ben daardoor vaak van school gewisseld. Ik heb ook echt niet een leuk verleden. Dus dat zit ook gewoon niet in mij. Sterker nog: 9 van de 10 keer ben ik zelfs te lief voor iedereen. Dat de rollen nu omgedraaid worden irriteer ik mij best wel aan. Ik vind het gewoon niet leuk dat het op deze manier gaat."

Als je Echte Meisjes in de Jungle kijkt, dan kan het je niet zijn ontgaan dat de bom flink barst tussen Esmee en Louisa. Als Annebel na een opdracht iets roept, staat Louisa in eerste instantie nog dreigend tegenover haar. Maar als daarna Esmee zich ermee bemoeit krijgt zij de volle laag van Louisa en wordt ze aangevallen. Het voorval is niet zonder gevolgen: Esmee's elleboog raakt uit de kom en moet het programma verlaten en ook Louisa moet stoppen omdat het programma 'absoluut geen geweld tolereert.'

Louisa besluit na de aflevering op Instagram haar excuses aan te bieden, maar geeft ook een verklaring voor haar gedrag: ze voelde zich naar eigen zeggen een 'freak' tussen alle vrouwen en was daardoor heel erg onzeker. 'Er brak bij mij een stop in de jungle. Pesten en onrechtvaardigheid daar kan ik heel slecht tegen', schrijft ze. 'Ik vind het heel spijtig dat dit heeft moeten gebeuren, ruzie maken of vechten zit totaal niet in mij. Ik hoop dat jullie het mij vergeven en ook mijn goede kanten kunnen zien. Ik probeer altijd het beste uit het leven te halen.'

Lees meer over
Louisa JanssenEchte Meisjes in de Jungle