ANGSTCULTUUR

GTST maakt Ludo Sanders de Matthijs van Nieuwkerk van Meerdijk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/screenshot GTST 23 januariGTST maakt Ludo Sanders de Matthijs van Nieuwkerk van Meerdijk
RTL

De scriptschrijvers van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' putten steeds meer inspiratie uit de actualiteit. Dat blijkt ook uit de verhaallijn die kijkers vanavond op RTL 4 gestart zien worden. In de fictieve krant 'Spectrum' verschijnt een groot artikel over de angstcultuur onder het bewind van Ludo Sanders (Erik de Vogel). Dat klinkt bekend, nietwaar?

"Scheldkanonades, vaak ten overstaan van het hele personeel, zijn aan de orde van de dag en mensen worden om het minste of geringste ontslagen"

Twee maanden geleden verschijnt in de Volkskrant het vernietigende artikel over Matthijs van Nieuwkerk. De presentator wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag in de vorm van extreme woede-uitbarstingen en schreeuwpartijen en vernederingen van werknemers, ten overstaan van collega's. Dat alles zorgt volgens de bronnen voor een angstcultuur. En precies daarvan wordt ook Ludo nu in een uitgebreid krantenartikel beschuldigd in Meerdijk. 

De scriptschrijvers hebben het Volkskrant-artikel duidelijk goed onder de loep genomen."'Angst regeert', aldus onze bron die anoniem wil blijven'", citeert Ludo's vrouw Janine (Caroline De Bruijn) uit het Spectrum-artikel, dat als kop 'In koninkrijk Sanders regeert de angst' heeft. "Iedereen loopt op eieren. Scheldkanonades, vaak ten overstaan van het hele personeel, zijn aan de orde van de dag. Mensen worden om het minste of geringste ontslagen." 

Als een ander personage even later vraagt 'Wist jij dat, dat Ludo zo'n tiran is?', is de verwijzing naar het Volkskrant-artikel, waarin Matthijs ook wordt uitgemaakt voor 'tiran', nog duidelijker.

GTST luidt zinderende plottwist in: 'Deze keer veel te ver gegaan'
Lees ook

GTST luidt zinderende plottwist in: 'Deze keer veel te ver gegaan'

Ludo reageert vol verbijstering. Op aanraden van Janine schrijft hij toch een persbericht om zichzelf te verdedigen, want: "Ik heb niks te verbergen." Daarmee spreekt Ludo wel de waarheid. De godfather van Meerdijk is geen lieverdje, maar kijkers van GTST kunnen de afgelopen weken zien hoe zijn halfbroer Stefano (Bas Muijs) en dochter Nina (Marly van der Velden) plannen smeden om Ludo 'helemaal kapot te maken' en daar is dit artikel onderdeel van.

Momenteel loopt het onafhankelijke onderzoek naar de misstanden bij DWDD nog. Hoe alles in Meerdijk uitpakt, is de komende tijd te zien.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en kun je vooruitkijken bij Videoland. 

In de aflevering van maandagavond is ook te zien hoe Demi (Noa Zwan) wordt aangereden:

Lees meer over
Ludo SandersErik de VogelMatthijs van NieuwkerkVolkskrantGTST