VICTORY

Griekenland stuurt 16-jarige Victor Vernicos naar songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @victorvernicosGriekenland stuurt 16-jarige  Victor Vernicos naar songfestival
RTL

De pas 16-jarige Victor Vernicos gaat namens Griekenland naar het Eurovisiesongfestival. De zanger is de jongste artiest ooit die voor het land uitkomt, heeft omroep ERT dinsdag bekendgemaakt.

Victor wordt gekozen door twee panels die bestaan uit publiek en experts. De singer-songwriter zal in mei in Liverpool het nummer 'What They Say' ten gehore brengen. Wanneer het lied wordt gepresenteerd is niet duidelijk.

Thema Eurovisie Songfestival bekend: United By Music
Lees ook

Thema Eurovisie Songfestival bekend: United By Music

Griekenland doet dit jaar voor de 43e keer mee aan het songfestival. Sinds de halve finales werden ingevoerd miste het Zuid-Europese land slechts twee keer de eindstrijd. Vorig jaar werd Griekenland met zangeres Amanda Tenfjord achtste.

De 67ste editie van het songfestival duurt dit jaar van 9 tot 13 mei. Nederland doet voor de 63ste keer mee. Begin november werd bekend dat AVROTROS dit jaar met het duo Mia Nicolai en Dion Cooper naar het songfestival afreist. Oud-winnaar Duncan Laurence heeft samen met zijn verloofde Jordan Garfield meegeschreven aan het nummer dat Mia en Dion daar zullen zingen. Wanneer het liedje uitkomt, is nog niet bekend.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival