WIE NIET STERK IS MOET SLIM ZIJN

Déze kandidaten nemen het tegen elkaar op in de finaleweek van De Slimste Mens

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© KRO-NCRV/De Slimste MensDéze kandidaten nemen het tegen elkaar op in de finaleweek van De Slimste Mens
RTL

Maandag begint de finaleweek van 'De Slimste Mens'. We hebben afgelopen seizoen weer ijzersterke kandidaten gezien en deze vijf mogen terugkomen. Wie van hen neemt uiteindelijk de trofee mee naar huis?

De Slimste Mens geldt al jaren als een van de best bekeken shows op televisie. Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk wint het afgelopen seizoen en verslaat in de finale presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel. Wie hem opvolgt wordt volgende week vrijdag bekend. De nummer vijf van het klassement trapt maandag af, Guido Spek. Opgevolgd door Quinty Misiedjan en Mátyás Bittenbinder.

Philip Freriks en Maarten van Rossem zien gezamenlijke vakantie wel zitten
Lees ook

Philip Freriks en Maarten van Rossem zien gezamenlijke vakantie wel zitten

Later deze week keren actrice Anniek Pheifer en dichter Martin Rombouts nog terug. Dichter Martin is maar liefst zes keer de slimste van de dag.

De Slimste Mens is dit keer voor het eerst op NPO 1 te zien. Volgens Manager Lineair Remco van Westerloo is dat de juiste plek voor de populaire kennisquiz, dat vertelt hij afgelopen jaar tijdens de najaarspresentatie. "De Slimste Mens is dusdanig groot dat we dat ook echt op NPO 1 willen gaan zetten. Dat programma is z'n jasje ontgroeid op NPO 2." Ook is het programma nog maar vier in plaats van vijf dagen per week op televisie, met uitzondering van de finale.

De Slimste Mens is om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Lees meer over
De Slimste Mens