ZEG MAAR RENÉ DAN KRIJG JE ER TWEE

René van der Gijp voelt dronkenschap niet meer aankomen: 'Dan opeens: boem'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6 - screenshot uit Vandaag Inside 04-02-2022René van der Gijp voelt dronkenschap niet meer aankomen: 'Dan opeens: boem'
RTL

René van der Gijp (61) voelt tegenwoordig niet meer wanneer hij dronken wordt. Hierdoor weet hij ook niet op tijd wanneer het genoeg is geweest. Dat vertelt de opiniemaker in 'Vandaag Inside'.

"Vroeger voelde ik het aankomen als ik dronken werd, maar tegenwoordig niet meer"

Wanneer Wilfred Genee de show wil openen, zitten René en Hélène Hendriks nog wat te keuvelen. Hélène zegt dat René veel kan hebben qua alcohol. "Ik kan best wel lekker drinken. Vroeger voelde ik het aankomen als ik dronken werd, maar tegenwoordig niet meer", vertelt René.

Kijkers spotten dubbelganger René van der Gijp in De Oranjewinter
Lees ook

Kijkers spotten dubbelganger René van der Gijp in De Oranjewinter

Hij denkt te weten waardoor het komt. "Maar dat komt misschien omdat ik nooit ga pissen als ik uiteten ben. Daar heb ik geen zin in. Dan hou ik het liever op, dat vind ik niet zo erg." René vertelt wat hij zo ongeveer op een avondje drinkt. "Dan drink ik twee flessen witte wijn, beetje rode wijn daarna en dan Irish coffee. En dan opeens: boem", lacht hij. 

Hij vervolgt: "Normaal voel je dat wel aankomen of andere mensen merken dat je raar gaat lullen of zo. Maar ik voel helemaal niks en dan opeens tik ik om en ga ik de auto in. Niet achter het stuur, achterin." 

Wilfred vraagt zich af of het door zijn leeftijd komt. "Denk het, ja. Denk het wel", reageert René. Dan komt het alcoholgebruik van Wilfred aan bod. "Ik ga zingen, ik word hyper", zegt Wilfred over zijn gedrag na het nuttigen van alcohol. Johan beaamt dat: "Nog irritanter dan dat hij is." Na een feestje begin januari heeft Wilfred sindsdien de alcohol laten staan. De gevolgen? "Ik slaap beter, relaxter allemaal."

Vandaag Inside zie je elke werkdag rond 21.30 uur op SBS 6. De aflevering van gisteren kijk je hier terug

Lees meer over
Rene van der Gijp