KINDERSPEL

Heleen van Royen geeft Monique Smit en Kim Feenstra steek onder water

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHeleen van Royen geeft Monique Smit en Kim Feenstra steek onder water
RTL

Heleen van Royen (57) is met terugwerkende kracht dankbaar dat Monique Smit (33) en Kim Feenstra (37) zich online negatief uitlaten over het werk van schrijver Pim Lammers (29). Mede door hen staat literatuur weer op de kaart, zo stelt de schrijfster donderdag in de SBS6-talkshow 'HLF8'.

"Door Kim en Monique zijn boeken weer helemaal hot, de Kinderboekenweek is hot"

"Ik wil Monique Smit en Kim Feenstra bedanken, die hebben de boeken weer op de kaart gezet, dat is eigenlijk fantastisch", spreekt Heleen. "Als ik tegen iemand zeg dat ik schrijver ben is het antwoord meestal negen van de tien keer, misschien wel negentien van de twintig keer: ik lees nooit boeken. Dat is heel verdrietig. Maar door Kim en Monique zijn boeken weer helemaal hot, de Kinderboekenweek is hot."

Mark Rutte: 'Doodsbedreigingen aan adres Pim Lammers zijn onaanvaardbaar'
Lees ook

Mark Rutte: 'Doodsbedreigingen aan adres Pim Lammers zijn onaanvaardbaar'

De vraag naar boeken van Pim is enorm toegenomen sinds afgelopen zaterdag duidelijk wordt dat hij doodsbedreigingen krijgt vanwege zijn rol in de aankomende Kinderboekenweek. De doodsbedreigingen volgen na een onlinehetze op sociale media, waarbij ook Monique en Kim zich negatief uitlaten. Zij delen een fragment uit een verhaal dat Pim bijna tien jaar geleden voor volwassenen schrijft, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer.

De schrijver trekt zich vanwege de bedreigingen terug als schrijver van het kinderboekenweekgedicht.

Lees meer over
Heleen van RoyenKim FeenstraMonique Smit