VOEL ME KIPLEKKER

Echte Meisjes in de Jungle heeft een winnaar: 'I did it!'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Echte Meisjes in de JungleEchte Meisjes in de Jungle heeft een winnaar: 'I did it!'
RTL

De tocht door Laos zit er bijna op. 'Echte Meisjes in de Jungle'-finalisten Diva en Kelly hoeven 'alleen' nog maar 30 kilometer af te leggen. Maar omdat de wegen in Laos anders zijn dan in Nederland, kunnen ze daar zomaar drie keer zo lang over doen. Onderweg krijgen ze verschillende opdrachten die hen helpen naar de laatste locatie. Wie is het echte meisje van de jungle?

"Ik ben trots op mezelf, want het was echt geen rozengeur en maneschijn"

Diva en Kelly zijn de twee overgebleven meisjes van de Si Fah Sweethearts. Tijdens de laatste allesbeslissende opdracht bewijzen zij maar weer eens: hardlopers zijn doodlopers. Hoewel Fabiola en Jill een vliegende start maken, houden Diva en Kelly het hoofd koel, om vervolgens genadeloos toe te slaan.

Een knap staaltje teamwork, maar samenwerken is niet meer aan de orde tijdens de finale. De meiden strijden voor een geldbedrag van 10.250 euro. Om dit te winnen moeten ze de gouden kip vinden, die zich bevindt in Pakse. Omdat Diva een simpel potje jeu de boules wint, mag zij als eerste beginnen aan de tocht en krijgt ze een voorsprong van tien minuten.

Jill uit Echte Meisjes gooit het roer om: 'Stapje voor stapje'
Lees ook

Jill uit Echte Meisjes gooit het roer om: 'Stapje voor stapje'

Het lijkt een simpele opdracht voor de finale, van A naar B, maar de meisjes moeten wel een paar regels volgen. Zo mogen ze telkens maar een kwartier gebruikmaken van hun vervoermiddel. En dat blijkt nog niet zo makkelijk. "Soms had ik wel echt momenten dat ik dacht: dit is echt kansloos", aldus Kelly. "Maar alles is beter dan lopen."

Het is een echte nek-aan-nekrace, want ondanks de voorsprong van Diva zit Kelly haar op de hielen. Het is dan ook tot de allerlaatste minuut spannend, maar uiteindelijk is het Kelly die als eerste bij Valerio aankomt en de finale wint. "Op dat moment besef ik nog helemaal niet wat er gebeurt, want ik ben echt op", blikt ze terug. "Ik ben trots op mezelf, want het was echt geen rozengeur en maneschijn."

Volgende week is de allerlaatste aflevering van Echte Meisjes in de Jungle te zien bij Videoland en zien we of de meisjes het na al die weken in de jungle nog één avond met elkaar kunnen volhouden tijdens de reünie.

Lees meer over
VideolandEchte Meisjes in de Jungle