LOL

Brigitte Kaandorp bedankte voor deelname Last One Laughing

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBrigitte Kaandorp bedankte voor deelname Last One Laughing
RTL

Je zou het misschien niet zeggen, maar Brigitte Kaandorp (60) heeft een vorm van plankenkoorts. De cabaretière vindt het best eng om op televisie te komen. In de podcast 'De Leeuw lult verder', met Paul de Leeuw (60), vertelt Brigitte zelfs dat ze geregeld aanbiedingen van televisieshows afslaat.

"We zijn gewoon heel bange muizen die thuis in hun hol zitten, maar die toevallig iets kunnen"

Eén van de programma's waar de cabaretière nee tegen heeft gezegd, is het gloednieuwe Amazon Prime-programma Last One Laughing. Hierin worden acht cabaretiers zes uur lang met elkaar in een ruimte geplaatst en uitgedaagd om niet om elkaars grappen te lachen. De makers van dit programma hebben Brigitte benaderd voor het tweede seizoen, maar ze heeft dus geweigerd. "Ik ben altijd een beetje bangig met televisie. Ik heb liever zo’n grote tent met mensen voor m’n neus. Dan voel ik me helemaal op m’n gemak. Maar zo’n camera die alles registreert? Bovendien: televisie is één keer en dan moet je weer iets nieuws verzinnen.”

Brigitte Kaandorp ontvangt theaterprijs: 'Dacht dat het voor anderen was'
Lees ook

Brigitte Kaandorp ontvangt theaterprijs: 'Dacht dat het voor anderen was'

Hoewel ze het liefst alle tv-optredens zou willen vermijden, maakt ze af en toe een uitzondering. Zo duikt Brigitte deze week op in het programma Bij Van Duin op de achterbank. "Tja, André van Duin kun je niet weigeren natuurlijk. Maar ik vind het allemaal vreselijk. Ik wil dat helemaal niet, echt niet!”

De cabaretière legt uit dat bekende mensen helemaal niet altijd in de spotlights willen staan. "Dat is helemaal niet zo. We zijn gewoon heel bange muizen die thuis in hun hol zitten, maar die toevallig iets kunnen. Ik voel me op het toneel als een vis in het water.”

Lees meer over
Brigitte Kaandorp