DAAR ELSINGAAT ZE

Marieke Elsinga heeft roer omgegooid: 'Durf voor mezelf te kiezen'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarieke Elsinga heeft roer omgegooid: 'Durf voor mezelf te kiezen'
RTL

Na vijf maanden afwezigheid is Marieke Elsinga (36) vanaf vandaag weer aan het werk bij Qmusic. Hoewel het best even slikken is dat ze zoontje Jip nu wat minder vaak ziet, kan ze met een gerust gevoel de deur uit. Haar vriend heeft ouderschapsverlof en dat scheelt een hoop, vertelt ze in een interview met 'NU.nl'. Bovendien werkt ze minder uren dan voorheen.

"Het thuiskomen is dubbel zo leuk"

"Ik hoop zo dat ik het nog kan", zegt de presentatrice maandagochtend bij haar terugkeer bij het Qmusic-ochtendprogramma Mattie & Marieke. Afgelopen nacht wordt ze nog geteisterd door een nachtmerrie waarin Mattie niet komt opdagen voor haar eerste werkdag. "Ik zat achter die knoppen en ik kan dat wel, maar niet zo goed als jij", aldus Marieke. "We deden wat we konden, maar om half 8 was je er nog niet. Toen dacht ik: straks is er wat met hem gebeurd."

Marieke Elsinga heeft veel zin om werk bij Qmusic op te pakken
Lees ook

Marieke Elsinga heeft veel zin om werk bij Qmusic op te pakken

Marieke heeft het werken na haar verlof rustig opgebouwd. Zo is ze al begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe tv-programma Alles is Muziek, maar wel op haar gemak. "Ik had eerst wat afspraken op de redactie om het draaiboek van het programma door te nemen. Het was fijn om dan af en toe even op de fiets te springen en weer even van werk te proeven, en daarna weer lekker terug naar huis te gaan", aldus Marieke.

Marieke heeft er bewust voor gekozen om minder te werken. "Ik was al selectiever geworden, maar vorig jaar bleek toch dat ik te veel was doorgedenderd. Ik doe de radio nu vier dagen. Dat is misschien een ongewone keuze. Ergens vind ik ook dat je elke dag met je luisteraars moet opstaan, maar ik durf nu meer voor mezelf te kiezen."

Over een oppas hoeft ze zich voorlopig geen zorgen te maken. Haar vriend Sander is bij zoontje Jip. Voor Marieke een fijn idee. "Ik kan me voorstellen dat het allemaal wat spannender is als je weer aan het werk gaat en je kind naar de opvang moet. Ik weet dat hij in goede handen is en het thuiskomen is dubbel zo leuk."

Lees meer over
Marieke ElsingaQmusic