GROOT VERLIES

Zangeres Tabitha én Simon Keizer geraakt door serenade Nick Schilder

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV: Strandgasten seizoen 1, aflevering 1Zangeres Tabitha én Simon Keizer geraakt door serenade Nick Schilder
RTL

In de vierde aflevering van het muzikale programma 'Strandgasten' zijn muzikanten Sam Bettens (50), Thijs Boontjes (35) en Tabitha Foen-A-Foe (30) te gast. Voor die laatste was deze uitzending behoorlijk emotioneel. Wanneer Nick Schilder (39) en Thijs een voor haar bijzonder liedje zingen, rollen de tranen algauw over Tabitha's wangen.

"Het gemis van je geliefde, dat is een soort van ziekte die je kapot maakt"

In het programma worden verschillende gasten door Nick, Simon en Kees Tol uitgenodigd om samen muziek te maken op het strand. Speciaal voor Tabitha zingt Nick samen met hun gast Thijs Boontjes een bijzonder liedje voor de zangeres. "Wij hebben betrouwbare rondom jou geraadpleegd of ze jou wilden snitchen wat jouw favoriete liedjes zijn en liedjes die jij een warm hart toedraagt. We hebben wel een liedje kunnen ontfutselen", zegt Nick over het uitgekozen nummer. Wanneer de twee zangers het liedje 'Dance With My Father' van Luther Vandross beginnen te zingen, schiet Tabitha vol. 

Aan het einde van hun serenade vertelt de zangeres openhartig over het verlies van haar vader. Tabitha was nog maar 9 jaar oud toen hij aan de gevolgen van een ziekte kwam te overlijden. "Ik merk dat ik heel veel rust en vrede heb met de dood van mijn vader, maar dat het nog steeds heel moeilijk is om te zien dat mijn moeder er nog zo onder lijdt."

Tabitha neemt afscheid van oma: 'Moeder voor ons allemaal'
Lees ook

Tabitha neemt afscheid van oma: 'Moeder voor ons allemaal'

Dat Tabitha's moeder na al die jaren nog steeds het verlies niet heeft kunnen verwerken, lijkt de zangeres te begrijpen. "Met hem is gewoon een groot gedeelte van haar ook weggegaan zeg maar. Het gemis van je geliefde dat is een soort van ziekte die je kapot maakt." Vandaar ook dat 'Dance With My Father' veel bij haar losmaakt. "Vooral het laatste stukje dat hij nog meer voor zijn moeder wenst dat hij er weer eventjes is. Dat heb ik nu ook echt." 

Simon, die ook zijn vader heeft verloren aan de gevolgen van een ziekte, kan zich herkennen in de woorden van de zangeres: "Dit had één op één mijn antwoord kunnen zijn. En vooral mijn eigen kids maken veel los. Ik ben eigenlijk pas sinds twee, drie jaar de boel aan het verwerken, omdat ik vader bén. En zelf bén wat ik al die tijd al mis." 

Bekijk de aflevering van Strandgasten terug via deze link. 

Lees meer over
TabithaNick SchilderKees TolSimon KeizerStrandgasten