SWINGERS AT FIRST SIGHT

Martijn had in MAFS gekoppeld willen worden aan Paula

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMartijn had in MAFS gekoppeld willen worden aan Paula
RTL

Daar zijn ze weer, moet menig kijker van 'Married At First Sight' gedacht hebben bij het zien van de aflevering van vanavond. Martijn en Nicole hebben namelijk weer hun gezicht laten zien nadat ze gescheiden zijn. Ze komen langs tijdens het koppelsweekend en daar komt Martijn tot de conclusie: hij past beter bij Paula.

"Ze hadden het om moeten draaien"

Nadat de koppels overdag de hele tijd over hun huwelijk moeten praten met de experts en ook nog eens een dansles krijgen van Euvgenia Parakhina, is het 's avonds tijd voor een feestje. De stellen kunnen even helemaal losgaan. Maar als de sfeer er net lekker in zit, komen er twee oude bekenden langs: Martijn en Nicole.

"Ik heb enorm veel zin om naar binnen te gaan. Ik ben nieuwsgierig naar hun gezichten. Ik vind het spannend", vertelt de flamboyante Martijn. De mannen kennen Martijn nog van de dag dat ze te horen krijgen dat ze meedoen aan het programma. Maar niet iedereen kent hem; Patricia en Stephan bijvoorbeeld, die juist door het vertrek van Martijn en Nicole mee mogen doen aan de trouwshow. 

Stephan moet al snel niks van Martijn hebben. "Autoritair, attitude van hier tot Tokio en ik dacht: wie de puntje puntje ben jij?" Begrijpelijk, want Martijn probeert al snel een kusje te krijgen van Patricia, die 'm dat niet geeft. "Normaal kan je veel meer hebben, maar je bent een stuk labieler door alles wat je meemaakt", verklaart Stephan zijn jaloezie. "Dan komt er zo'n figuur binnen en dan denk ik: ik ga weg of anders..."

MAFS-kijkers zien Martijn twee vriendinnen op de mond kussen: 'Not done'
Lees ook

MAFS-kijkers zien Martijn twee vriendinnen op de mond kussen: 'Not done'

Stephan zit op een gegeven moment rustig in de hoek. "Patricia is iemand die heel goed met mensen is en die heeft het op een of andere manier leuk met hem", zegt hij over Martijn. Stephan weet ook wel dat Martijn er niks aan kan doen. "Maar iets in mij zegt: rode vlag-situatie." Patricia spreekt haar man aan op zijn veranderde gedrag. "Ik zag het al gelijk dat hij zich terugtrok", zegt ze later. 

Stephan barst op de kamer in tranen uit. "Ik kan het niet uitleggen. Dit is zo lang geleden dat iemand dit bij mij gedaan heeft. En nogmaals: hij kan er niets aan doen. Op de een of andere manier komt er iets naar boven." Patricia denkt dat dat met het verleden te maken heeft. "We hebben allemaal dingen van vroeger gehad: onzekerheid, gepest, weet ik wat. Maar als je daarop aanhaakt, komt dat gevoel naar boven."

Al snel arriveert ook Nicole bij de villa. "Zin om Martijn te zien? Als hij een keer het verhaal eerlijk vertelt, vind ik het prima. Het feit blijft dat hij niet eerlijk is over wat er gebeurd is. En dat vind ik kwetsend naar mij toe. Hij zet me eigenlijk in een slecht daglicht." Gelukkig wordt Nicole warm onthaald door de dames, die haar hebben gemist. 

Paula papt ondertussen aan met Martijn. "We weten alle verhalen niet", verklaart ze over het verbroken huwelijk tussen hem en Nicole. Paula herkent natuurlijk wat dingen, aangezien haar huwelijk met Remco ook niet op rolletjes loopt. "Net als bij ons: als de klik er niet is..." Martijn onthult tegenover Paula dat hij Nicole niet zou hebben aangesproken als hij haar in de kroeg zou tegenkomen. 

Wel vindt hij het enorm teleurstellend dat zijn huwelijk is geklapt. "Als ik hen allemaal zo zie, dan zie ik allemaal goede matches. En dan denk ik: jammer, ik had hier ook kunnen staan met mijn geliefde. Maar ja, het is mij niet gegund", vertelt hij op camera. Tegen Maarten zegt hij: "Ze hadden het om moeten draaien. Ze hadden Paula aan mij moeten koppelen en Nicole aan Remco. Dan was het klaar geweest." Maarten geeft aan dat dat alsnog kan nu beide huwelijken op de klippen zijn gelopen. "Nee, dat komt wel goed, joh", lacht Martijn. 

Nicole is al snel klaar met het feest. "Ik had het al verwacht. Hij is een flirt." Als ze afscheid neemt van het groepje dat bij Martijn staat, zegt ze: "Je kunt stoppen met liegen, dat zou fijn zijn." Martijn reageert er niet op en zegt: "Deze leugenaar zegt jou weer gedag. Dankjewel voor je komst." Even later vertrekt Martijn ook. "Ik vind het jammer dat ik niet mag blijven. Ik heb enorm genoten."

Married at First Sight zie je elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je het programma terug én vooruit. 

Lees meer over
Married at First Sight