BURNING DAYLIGHT

Duncan Laurence vindt reacties op songfestivallied 'heel mooi'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDuncan Laurence vindt reacties op songfestivallied 'heel mooi'
RTL

Duncan Laurence (28) is hartstikke blij met de eerste commentaren op de Nederlandse songfestivalinzending, waar hij medeverantwoordelijk voor is. 'Burning Daylight' van Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) krijgt 'hele mooie reacties', vindt de zanger.

"Er zijn ook hartstikke veel streams binnen aan het komen"

"Er zijn ook hartstikke veel streams binnen aan het komen. Dus dat is geweldig dat de mensen de muziek te gek vinden. Daar gaat het uiteindelijk om: de muziek", zegt Duncan tegen het ANP. 'Burning Daylight' werd vorige week gepresenteerd en inmiddels is het lied op Spotify al meer dan een half miljoen keer beluisterd. Op YouTube staat de teller op meer dan 750.000.

Songfestivalduo Mia en Dion opnieuw iets gedaald bij bookmakers
Lees ook

Songfestivalduo Mia en Dion opnieuw iets gedaald bij bookmakers

Duncan is samen met Mia en Dion en de rest van het creatieve team momenteel druk met repetities voor het songfestival. "We zijn heel hard bezig met de staging en de styling uiteraard", zegt hij zonder daarbij in details te treden. Volgens hem zijn Nicolai en Cooper "aan het knallen". "Ze zijn het supergoed aan het doen. Ze nemen alles op en zijn echt gewoon professionals. Ik kan er niks anders van maken."

De rol van mentor bevalt Duncan dan ook ontzettend. "Ik vind het leuk om het van deze kant te zien", zegt de zanger, die in 2019 het songfestival won met Arcade. "Én dat ik Jordan er ook bij kan betrekken." De zanger schreef het nummer 'Burning Daylight' samen met zijn verloofde Jordan Garfield. Ook Nicolai en Cooper werkten aan het lied mee.

Lees meer over
Duncan LaurenceMia NicolaiDion CooperEurovisiesongfestival