BBC YOU SOON

Gary Lineker weer terug als presentator bij de BBC

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGary Lineker weer terug als presentator bij de BBC
RTL

De BBC verwelkomt Gary Lineker (62) weer terug in zijn rol als presentator. De oud-topvoetballer moest onlangs een stap terug doen van de BBC vanwege kritiek die hij via Twitter had geuit over de toon van de bekendmaking van plannen voor het nieuwe Britse asielbeleid. Dat was volgens de omroep in strijd met de richtlijnen. De omroep erkent dat er 'grijze gebieden' zijn in het eigen socialmediabeleid en kondigt maandag daarnaast aan dat onder de loep te laten nemen.

"Ik kijk ernaar uit om hem komend weekend weer te zien presenteren"

'Gary is een gewaardeerd onderdeel van de BBC en ik weet hoeveel de BBC voor hem betekent. Ik kijk ernaar uit om hem komend weekend weer te zien presenteren', aldus BBC-directeur Tim Davie in een verklaring. Gary, een van de topverdieners bij de BBC, zelf laat in de verklaring weten blij te zijn dat er een oplossing is gevonden. 'Ik steun het onderzoek en kijk ernaar uit om weer terug op tv te komen.'

Premier Rutte stelde geen eisen na uitnodiging Vandaag Inside
Lees ook

Premier Rutte stelde geen eisen na uitnodiging Vandaag Inside

In de verklaring biedt Davie ook zijn excuses aan voor de 'moeilijke tijd' die medewerkers, presentatoren en kijkers van de BBC de afgelopen dagen ervoeren. Hij erkent dat de ophef is ontstaan door de 'grijze gebieden' van het socialmediabeleid van de BBC en kondigt aan dat er een onafhankelijk onderzoek zal worden ingesteld naar de bestaande richtlijnen over het gebruik van social media door BBC-personeel.

Lees meer over
Gary Lineker