WAT ZEG JE?

Gary Lineker mist na comeback van één dag alweer een uitzending

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesGary Lineker mist na comeback van één dag alweer een uitzending
RTL

Gary Lineker (62) mist een dag na zijn rentree bij de BBC al een uitzending. De voormalige proefvoetballer en presentator is zijn stem kwijt en is zondag daarom niet te zien in de uitzending rondom de kwartfinales van de FA Cup, het Engelse bekertoernooi. Hij wordt vervangen door Alex Scott, maakte de BBC bekend.

Gary Lineker keert afgelopen zaterdag terug nadat hij kort is geschorst door zijn werkgever vanwege zijn kritische tweets over de toon van het vluchtelingenbeleid van de Britse regering. "Het is fijn om hier te zijn", zegt de 62-jarige aan het begin van de uitzending. Later in de aflevering is al te horen dat de stem van de presentator hapert.

Gary Lineker zaterdag toch nog niet terug bij Match of the Day
Lees ook

Gary Lineker zaterdag toch nog niet terug bij Match of the Day

De BBC had Gary geschorst omdat hij met zijn berichten op Twitter de regels van de omroep rond het gebruik van sociale media zou hebben geschonden. Andere sportpresentatoren en analisten waren solidair met de presentator en besloten als protest ook niet op tv te verschijnen. De omroep draaide door onder meer die kritiek de schorsing terug.

Lees meer over
Gary Lineker