SCHOT IN DE ROOS

Moeder Sylvia onthult haar favoriet in De Bachelorette: 'Heeft mijn hart gestolen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Videoland/screenshot De BacheloretteMoeder Sylvia onthult haar favoriet in De Bachelorette: 'Heeft mijn hart gestolen'
RTL

Met nog maar vijf mannen in 'De Bachelorette' neemt het liefdesavontuur van Sylvia Geersen steeds serieuzere vormen aan. In de nieuwste aflevering ontmoeten de mannen ook haar moeder, Rosalie. Die is van één deelnemer in het bijzonder nogal onder de indruk. En hoe denkt ze eigenlijk over Sylvia's oogappel Tjeerd?

"Ik denk dat je nog heel raar staat te kijken van hoe hij in elkaar zit" 

Kapitein Joris, dj Tjeerd, ondernemer Samé, model Matthijs en barman Oscar staat een spannende dag te wachten. Ze gaan speeddaten met Sylvia's moeder en zus Patricia, die ze in de vorige aflevering stiekem al ontmoetten. "Dat mijn moeder en zus erbij zijn is voor mij heel belangrijk, omdat ik in het verleden best wel een fout heb gemaakt waar ze mij voor hebben gewaarschuwd", vertelt Sylvia. En, voorspelt ze: "Mijn moeder heeft ze gelijk door, in een oogopslag." 

Tijdens de speeddates lijkt Rosalie in eerste instantie van elke man wel gecharmeerd te zijn. Vooral Matthijs lijkt indruk te willen maken op zijn mogelijk toekomstige schoonmoeder. Dat valt ook Sylvia op, als ze vervolgens met de groep op safari gaan. "Ik heb hem nog nooit zo veel horen praten. Heb je een oogje op mijn moeder?" lacht ze. Maar het blijkt niet Matthijs te zijn die het hart van de moeder van de bachelorette nu al heeft gestolen.

Bachelorette-ster Matthijs reageert op kakkerlakgate: 'Schrok wel'
Lees ook

Bachelorette-ster Matthijs reageert op kakkerlakgate: 'Schrok wel'

Na de safari voert de groep in het bijzijn van Sylvia's familie een openhartig gesprek. Rosalie besluit haar gedachten over elke man al in de groep te gooien. Te beginnen met Samé. "Bij Samé valt me op... Ik zie gewoon aan hem dat hij heel oprecht is." "En heel veel heeft meegemaakt", vult Sylvia aan. "Ik moet bijna huilen", antwoordt Rosalie daar met waterige ogen op. "Dat zie ik ook aan hem. Wijze, leuke jongen." 

Aan het einde van de dag benadrukt Rosalie haar voorkeur voor Samé nog eens in een gesprek zonder de mannen erbij. "Samé heeft mijn hart gestolen. Dat vind ik een heel lieve jongen. Ik denk dat hij volwassener is dan jij denkt. Heel lief ook." "Wij zijn nog niet een op een geweest", vertelt Sylvia. "Dat vind ik jammer", aldus haar moeder. "Ik denk dat je Samé een kans moet geven. Hij is rustig en bescheiden." En, in positieve zin: "Ik denk dat je nog heel raar staat te kijken van hoe hij in elkaar zit." 

Sylvia lijkt zelf vooral dol te zijn op Tjeerd, maar opvallend genoeg is zowel mams als zuslief niet zo van hem onder de indruk. "Tjeerd zag ik helemaal naar jou toetrekken. Dan denk ik ja... Jij hebt wel een sterke persoonlijkheid nodig die jou ook wel láát", legt Rosalie uit. Patricia beaamt die gedachte: "Dat je af en toe teruggefloten kunt worden, want dat heb jij wel nodig."

Of Sylvia het advies van de twee gaat opvolgen? "Ik denk niet dat Syl gaat luisteren naar ons, want ze doet toch haar eigen ding", zegt Patricia.

Toch blijkt Sylvia het advies van haar moeder ter harte te nemen. Al tijdens het diner, waarin ze een gevoelig gesprek voert met een gepikeerde Samé, laat ze met een slip of the tongue blijken dat ze hem nog niet naar huis wil sturen. "Ik wil jou echt de kans geven dat wij elkaar beter leren kennen. Maar nou geef ik al veel te veel weg. Sorry. Dat mag helemaal niet." En inderdaad: Samé krijgt tijdens de rozenceremonie zelfs de eerste roos uitgereikt. Hij heeft Sylvia 'geraakt en getriggerd'.

Benieuwd welke mannen door zijn naar de volgende aflevering, waarin Sylvia hún dierbaren ontmoet? Elke donderdag is er een nieuwe aflevering van De Bachelorette te zien bij Videoland. 

Kun je geen genoeg krijgen van reality-tv? Volg de de nieuwe online realitytalkshow Realitea van RTL Boulevard, waarin Farja Farvardin - beter bekend als Fawry not Sawry - wekelijks het laatste en heetste realitynieuws met spraakmakende gasten bespreekt. Hieronder kun je de nieuwste aflevering bekijken:

Lees meer over
Sylvia GeersenVideolandDe Bachelorette