MEDISCHE MOLEN

Miljuschka Witzenhausen stond doodsangsten uit na eerste epileptische aanval dochter

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Miljuschka Witzenhausen stond doodsangsten uit na eerste epileptische aanval dochter
RTL

Miljuschka Witzenhausen (37) deelt donderdag een bijzonder openhartige post over haar dochter Felina, die al sinds haar derde last heeft van epileptische aanvallen. 'Ik kan het me als de dag van gisteren herinneren dat ik mijn driejarige meisje in mijn handen had en doodsangsten voelde', schrijft de tv-kok.

"Iedere fase van haar opgroeien brengt een nieuwe uitdaging met zich mee"

Na de eerste aanval volgen maanden van onzekerheid, want - zo schrijft Miljuschka - één aanval maakt nog een epilepsie. De twee aanval komt echter al snel en dan begint de medische molen vol onderzoeken, medicatie proberen en kijken wat past en werkt. In die tijd heeft Miljuschka last van slapeloze nachten, want 'een onopgemerkte aanval kan dodelijk zijn'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Miljuschka treft coronamaatregelen vanwege dochter met epilepsie
Lees ook

Miljuschka treft coronamaatregelen vanwege dochter met epilepsie

Ook is volgens haar de weerslag op haar dagelijks leven aan het begin nog niet te overzien. 'Elke dag loop je dan ook tegen nieuwe uitdagingen aan', legt ze uit in het bericht. 'Dingen alleen doen die heel normaal zijn voor kinderen zijn geen optie. Alleen fietsen, zwemmen of buitenspelen zonder toezicht kan echt niet, want ook daar ligt een aanval op de loer. Iedere fase van haar opgroeien brengt een nieuwe uitdaging met zich mee.'

Toch laat de bezorgde moeder zich de afgelopen jaren niet uit het veld slaan en wil als ambassadeur van EpilepsieNL meer aandacht vragen voor de ziekte. Zo maakt ze speciaal hiervoor een bakboek met haar dochter. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Ook een deel van de verkoop van haar magazine wordt hiernaar overgemaakt.

Lees meer over
Miljuschka Witzenhausen