STEUNBETUIGING

Koning Willem-Alexander bezoekt plek treinongeluk in Voorschoten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoning Willem-Alexander bezoekt plek treinongeluk in Voorschoten
RTL

Koning Willem-Alexander (55) is dinsdagochtend naar de plek van het treinongeluk in Voorschoten gegaan. In de nacht van maandag op dinsdag botste daar een passagierstrein op een bouwkraan, waardoor de trein ontspoorde. Tot nu toe is er zeker één dode gevallen. Tientallen andere mensen raakten gewond.

Het treinongeval is het ernstigste in jaren. Meestal gebeuren incidenten met treinen bij een spoorwegovergang. Vannacht zaten er zo'n 50 mensen in de trein die ontspoorde. 19 van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De overledene is een medewerker van bouwbedrijf BAM. Er werd aan het spoor bij Voorschoten gewerkt.

Passagier Anwar filmt chaos in trein Voorschoten: 'We moeten eruit!'
Lees ook

Passagier Anwar filmt chaos in trein Voorschoten: 'We moeten eruit!'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten dinsdagochtend middels een statement op social media al weten 'intens mee te leven' met de slachtoffers van het treinongeluk in Voorschoten.

Om te beoordelen wat er precies is gebeurd en hoe dat heeft kunnen gebeuren, komen er twee onderzoeken. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet een onderzoek, maar ook het Openbaar Ministerie. Het OM doet strafrechtelijk onderzoek, bleek tijdens een persconferentie van de NS, ProRail en hulpdiensten.

Lees meer over
Koning Willem-Alexander