I'LL BE MISSING YOU

Diddy betaalt Sting elke dag 5000 dollar voor sample

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDiddy betaalt Sting elke dag 5000 dollar voor sample
RTL

Diddy (53) betaalt nog steeds voor het gebruik van een stukje van de Police-hit 'Every Breath You Take' op zijn nummer 'I'll Be Missing You'. De rapper maakt naar eigen zeggen dagelijks 5000 dollar, omgerekend bijna 4600 euro, voor de sample over aan Sting.

De rapper liet dat op Twitter weten in reactie op een oud fragment van een interview met de Police-frontman. Sting bevestigt daarin dat Diddy hem 5000 dollar per dag betaalt 'voor de rest van zijn leven'. Ook zei de zanger dat de rapper met 'I'll Be Missing You' een 'prachtige versie' heeft gemaakt.

Rapper Diddy voor de zevende keer vader geworden
Lees ook

Rapper Diddy voor de zevende keer vader geworden

Diddy bracht 'I'll Be Missing You' in 1997 samen met Faith Evans uit. De twee namen het nummer op als eerbetoon aan de overleden rapper The Notorious B.I.G., een goede vriend van Diddy en de man van Evans.

De rapper had van tevoren geen toestemming gevraagd voor het gebruik van de sample van 'Every Breath You Take' (1983). Sting klaagde hem daarom aan en kreeg daarop alle verdiensten van het nummer. De mannen maakten het kort daarna goed en speelden het nummer in 1997 samen tijdens de MTV Video Music Awards.

Lees meer over
DiddySting