NIET ZO ROOSKLEURIG

Tjeerd betreurt imago in De Bachelorette: 'Is sappiger gemaakt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© JPF PhotoTjeerd betreurt imago in De Bachelorette: 'Is sappiger gemaakt'
RTL

Tjeerd leek lange tijd het oogappeltje van Sylvia Geersen in De Bachelorette te zijn, maar voor de finale nam ze toch afscheid van hem. Daar leek een hoop spanning aan vooraf te zijn gegaan. Tjeerd vertelt aan '&C' hoe hij daar zelf op terugkijkt.

"Tactisch was het misschien niet, maar ik kan nu wel terugkijken en zeggen dat ik alles heb gegeven"

Vooropgesteld: Tjeerd heeft 'totale vrede' met de afwijzing van Sylvia. "Zij wilde al best snel kinderen, iets wat voor mij nog niet speelde, dus ik kon me goed in haar beslissing vinden", legt hij uit. "De gevoelens begonnen net op te spelen, maar dat is dan ook het goede moment om het af te kappen als het niet werkt." 

Tjeerd vindt dat hij 'als een van de weinigen' een eerlijke kans kreeg van Sylvia. "Joris en ik kregen de meeste kansen, maar met veel kansen kan ook juist aan het licht komen dat iets niet werkt." Hij leek zijn eigen glazen in te gooien door tijdens een diner in het bijzijn van de anderen een betoog te houden. "Dat met die kaarten, dat had een leuke symboliek, alleen tactisch was het misschien niet", zegt hij daar nu over. "Maar ik kan nu wel terugkijken en zeggen dat ik alles heb gegeven. Als alles niet genoeg is, dan houdt het op." 

Déze man heeft het hart van Sylvia gestolen in De Bachelorette
Lees ook

Déze man heeft het hart van Sylvia gestolen in De Bachelorette

Voor kijkers was er af en toe de nodige spanning te voelen tussen Tjeerd en de andere mannen. Zo konden sommigen het niet waarderen hoe Tjeerd met zijn wilde rose omging. Ook Tjeerd merkt op dat hij overkomt als 'uit de hoogte'. "Dat hebben ze naar mijn mening misschien wel wat zitten pushen. Ik had zelf minder het idee dat dat heel erg speelde." Hij omschrijft de aangedikte spanning als 'bijna alsof we elkaar niet meer aan konden kijken'. Maar, verduidelijkt hij: "Er speelde helemaal niets. Iedereen was gewoon respectvol en vriendelijk, that's it. Ze maken het, vind ik, sappiger dan het was, waardoor mensen denken dat het anders is gegaan."

Tjeerd geeft aan dat hij 'op vriendschappelijke basis' nog contact heeft met Sylvia. "Er is niets aan de hand. We hebben bij de reünie nog even over alles gepraat en het is allemaal goed." 

De romanticus had wel 'even tijd nodig om te landen' na zijn deelname aan De Bachelorette. "Ook omdat je daar in zo'n bubbel zit en het een heel ander wereldje is. Daar moest ik even van bijkomen, maar inmiddels heb ik alles weer op de rit." Zo maakt hij onlangs bekend dat hij een nieuwe vrouw in zijn leven heeft:

Lees meer over
Sylvia GeersenDe Bachelorette