BLOED, ZWEET EN TRANEN

Douwe Bob treedt in 2024 op bij Holland Zingt Hazes

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Douwe Bob treedt in 2024 op bij Holland Zingt Hazes
RTL

Douwe Bob (30) treedt volgend jaar op tijdens de nieuwe editie van 'Holland Zingt Hazes' om daar liedjes van zijn idool André Hazes te zingen. Dat maakte de zanger zaterdag bekend in De Telegraaf. "Ik heb ja gezegd nog voordat ik weet welke nummers dat zijn."

"Als klein jochie was ik al een enorme fan van de ’ouwe’ Hazes"

"Ik kreeg mijn portie Hazes binnen als mijn vader me meenam naar de kroeg", zegt Bob over zijn band met de Amsterdamse volkszanger. "Als klein jochie was ik al een enorme fan van de ’ouwe’ Hazes. De man was en is een fenomeen. Als ik in de Amsterdamse Pijp liep, galmde zijn muziek uit de kroegen. Heerlijk! Nog steeds geniet ik van de liedjes. Daarom is het gaaf om voor het eerst aan Holland Zingt Hazes mee te doen."

Douwe Bob: 'Anouk was eerste persoon die de deur niet dichtgooide nadat ik vreemdging'
Lees ook

Douwe Bob: 'Anouk was eerste persoon die de deur niet dichtgooide nadat ik vreemdging'

De Amsterdammer kijkt ernaar uit om op 8 en 9 maart in de Ziggo Dome de muziek van Hazes te laten horen. "Ik vind de Hazes-liedjes heerlijk, die vervelen nooit", zegt hij tegen de krant. "Het is voor mij een uitstapje omdat ik altijd in het Engels zing. De ouwe André Hazes had hetzelfde als Johnny Cash, die in zijn succesvolle jaren bij het grote publiek ook razend populair was: iedereen vond zijn muziek tof. Of je nu een punker, rocker of dol op klassiek was. De muziek is zo toegankelijk; iedereen zingt uit volle borst mee."

Lees meer over
Douwe Bob