MEERDISCUSSIE

Merel Verduyn uit GTST overweegt abortus: 'Het is míjn keuze'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/screenshot GTST 17 aprilMerel Verduyn uit GTST overweegt abortus: 'Het is míjn keuze'
RTL

Tienerzwangerschap, gevangenisstraf, verkrachting: de zware verhaallijnen in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' worden de laatste tijd aan de familie Verduyn toebedeeld. De familie krijgt nu nog meer op hun bordje: de makers hebben een verhaallijn over abortus uitgewerkt.

"Je doet er wel heel makkelijk over, straks krijg je spijt"

Na de positieve zwangerschapstest van Merel (Sophie Bouquet) blijkt in de aflevering van maandag dat ze stellig is over de zwangerschap en haar toekomst. Ze wil het kindje niet houden. "Ik heb al een afspraak gemaakt", deelt ze zus Demi (Noa Zwan) en broer Steef (Tommy van Lent), die als enigen van haar zwangerschap weten, mee. "Wát, voor een abortus?" vraagt een verbaasde Demi. "Ja", antwoordt Merel kortaf.

Demi sist dat Merel 'zo'n grote beslissing niet in haar eentje kan nemen'. "Jawel, zo groot is het namelijk nog niet", antwoordt Merel vervolgens. "Het is nog niks. Het is een klompje cellen en het is míjn lichaam en míjn keuze en de míjne alleen." 

Sophie Bouquet doet heftige onthulling over rol in GTST
Lees ook

Sophie Bouquet doet heftige onthulling over rol in GTST

Ook Steef mengt zich in de discussie. "Je doet er wel heel makkelijk over. Straks krijg je spijt." Waarop Demi, die zelf tienermoeder is, aanvult: "Wat had je ervan gevonden als ik in mijn eentje had besloten om m'n kind weg te halen?"

Merel blijft bij haar standpunt en lijkt niet van plan om haar ouders in te lichten. "Jongens, ik ga ze hier niet mee lastigvallen, want ik weet al wat ik wil." Demi kan het niet verkroppen om dit geheim te houden voor hun ouders. "Als jij het ze niet vertelt, dan vertel ik het ze."

Merel is zwanger van Stefano Sanders (Bas Muijs). Een romance die veel stof doet opwaaien vanwege het grote leeftijdsverschil. Zo reageert Sophie Bouquet op die kritische reacties.

Hoe gevoelig dit onderwerp is, bewijst de ophef over de openhartige column van Lize Korpershoek wel. In Flair onthult de presentatrice, documentairemaker en vriendin van Tim Hofman dat ze abortus liet plegen. "Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. 'Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet'", schrijft ze in de column.

Onder anderen Maxime Meiland en Yvonne Coldeweijer bekritiseren Lize's column. Zo zou ze volgens Yvonne spreken over abortus 'alsof het een modeverschijnsel' is.

GTST is van maandag tot en met donderdag te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

Lees meer over
Sophie BouquetGTSTAbortus