BURN(ING DAYLIGHT)

Team Eurovision in Concert herkent zich niet in uitlatingen Duncan Laurence

Door RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) hebben de kritiek van het volk op de vertolking van hun songfestivallied aangehoord en zijn samen met hun creative director Duncan Laurence (29) aan de slag gegaan om het geheel tot een hoger plan te tillen. Het lijkt erop dat ze daarin geslaagd zijn: vrijdagavond laten ze bij 'Khalid & Sophie' een intieme versie horen van 'Burning Daylight'. Dat het eerder zo mis gaat heeft volgens Duncan te maken met de techniek, maar daar is de organisatie van Eurovision in Concert het niet mee eens laten ze in een reactie weten aan RTL Boulevard.

"Uiteraard betreuren wij het feit dat het optreden van Mia en Dion niet vlekkeloos verliep, maar dit valt de organisatie van Eurovision in Concert niet te verwijten"

Het duo zingt over ruim een week hun lied tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival anderhalve octaaf hoger, wat toegestaan is. De versie die het duo vrijdagavond bij Khalid & Sophie zingt is akoestisch en met strijkinstrumenten. In Liverpool wordt de originele versie gebruikt, maar dan dus verhoogd. Volgens een woordvoerder van AVROTROS, verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending, is dit nodig omdat 'op het podium met publiek, andere techniek en met mediadruk' blijkt dat het nummer te veel van het duo vraagt.

Mia en Dion passen songfestivalnummer aan: 'Vechten al zes maanden'
Lees ook

Mia en Dion passen songfestivalnummer aan: 'Vechten al zes maanden'

Het tweetal zingt het lied twee keer eerder live op pre-party's van het songfestival. Beide keren verloopt het optreden onzuiver, waaronder tijdens Eurovision in Concert. Duncan, die ook te gast is vrijdagavond in de talkshow, geeft de techniek de schuld. De organisatie laat nu weten zich niet te herkennen in de uitlatingen van Duncan met betrekking tot de techniek. 'Wij hebben namelijk zeer goede feedback mogen ontvangen van zowel het aanwezige publiek als delegaties en artiesten zelf - inclusief van AVROTROS', laat de organisatie weten aan RTL Boulevard.

'Uiteraard betreuren wij het feit dat het optreden van Mia en Dion niet vlekkeloos verliep, maar dit valt de organisatie van Eurovision in Concert niet te verwijten. Techniek heeft binnen onze organisatie absolute prioriteit, omdat delegaties doorgaans hoge verwachtingen hebben van onze pre party in Amsterdam. Wij werken dan ook uitsluitend samen met gerenommeerde en professionele partijen. Uiteraard was Duncan Laurence van harte welkom geweest in AFAS Live twee weken geleden. Wij zijn er van overtuigd dat hij dan tot andere conclusies gekomen zou zijn. Uiteraard wensen wij Mia en Dion veel succes in Liverpool.'

Mia en Dion vertrekken binnenkort naar Liverpool, waar zij op 9 mei in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in actie komen. Daarin strijden zij om een plekje in de finale op 13 mei.

Lees meer over
Mia NicolaiDion CooperDuncan LaurenceAVROTROSEurovisiesongfestival