GOEDE REKLAMER

Renze over plaatsmaken voor geflopte Alles Is Muziek: 'Vervelend voor Marieke'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRenze over plaatsmaken voor geflopte Alles Is Muziek: 'Vervelend voor Marieke'
RTL

Renze Klamer (33) en Humberto Tan (57) hebben onlangs hun talkshow op zaterdagavond in moeten leveren vanwege tegenvallende kijkcijfers. Daarvoor in de plaats kwam het amusementsprogramma 'Alles Is Muziek', gepresenteerd door Marieke Elsinga (36). Nu blijkt echter dat dat programma nóg minder kijkers trekt. En daarom wordt Renze tijdens een interview in de 'VARAgids' gevraagd wat hij ervan vindt dat hij voor die tv-flop plaats heeft moeten maken.

"Dan is het even slikken en weer doorgaan"

De eerste aflevering van Alles Is Muziek, waarin Irene Moors op een sjoelbak staat te slaan, wordt nog bekeken door bijna 700.000 mensen. Daarna gaat het al snel bergafwaarts. Toch is Renze daar niet bitter of zuur over. Hij snapt dat RTL formats wil testen, zegt hij in gesprek met de VARAgids. "Inherent daaraan is dat het soms niet lukt, dat het niet aanslaat wat het geval is bij Alles Is Muziek." 

"Dat hoort bij risico’s nemen", gaat Renze door. "Dan is het even slikken en weer doorgaan."

Renze Klamer onthult deelnemers van Het Onbekende
Lees ook

Renze Klamer onthult deelnemers van Het Onbekende

De presentator vindt het wel 'vervelend' voor Marieke, omdat zij een 'aardige collega' is die 'echt wel wat kan'. "Maar als de formule niet werkt, maakt het niet uit wie je erop zet. Jammer, mislukt en door."

Renze is nu dus één keer per week, op zondagavond te zien op de late avond van RTL 4. Hij vindt het wel meevallen met het idee dat het moeilijker is om impact te hebben als je maar één keer per week te zien bent. "Ik vind dat meevallen. In mijn eerste uitzending zaten dus Marieke Elsinga en Joan Franka. Hun optreden werd zo’n beetje overal genoemd. Ik weet niet hoe je nog meer moet opvallen. Qua werkdruk is het nu makkelijker. Met zo'n dagelijkse talkshow sta je op en je gaat ermee naar bed. Bovendien kun je minder selectief zijn in je onderwerpkeuze omdat je toch elke dag weer dat uur moet vullen. Dat is nu anders."

Binnenkort is Renze te zien met een nieuw programma, genaamd Het Onbekende. Daarin nemen twee teams het tegen elkaar op in een race door Slovenië. Zowel bekende als onbekende Nederlanders doen mee aan het programma. In de video hieronder stelt Renze de kandidaten aan je voor.

Lees meer over
Renze Klamer