'MUZIKALE PEETVADER'

Mia en Dion hebben veel steun aan Duncan Laurence in Liverpool

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMia en Dion hebben veel steun aan Duncan Laurence in Liverpool
RTL

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) hebben veel steun aan alle begeleiding van Duncan Laurence (29) en zijn verloofde Jordan Garfield. Met name de eerste betekent in Liverpool een grote steun voor het Nederlandse songfestivalduo.

"Stapje voor stapje loodst hij ons er doorheen"

"Duncan is extra belangrijk omdat hij het al een keer heeft meegemaakt waardoor hij ons ook echt er doorheen kan loodsen", zegt Mia over haar mentor tegen het ANP. Duncan en Jordan schreven niet alleen het lied 'Burning Daylight' maar bedachten ook grotendeels de act rondom het duo en proberen ook in Liverpool ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Songfestivalfavoriet Loreen moedigt Mia en Dion aan: 'Jullie zijn geweldig'
Lees ook

Songfestivalfavoriet Loreen moedigt Mia en Dion aan: 'Jullie zijn geweldig'

"Zij hebben vanaf het begin alles zelf bedacht en gemaakt. Zij zijn daarom ook een heel belangrijke schakel naar de BBC tijdens de repetities", vervolgt Mia. "Er waren wat shots die niet meteen helemaal perfect waren. Dat moest even opgelost worden en daar zijn ze dan heel erg belangrijk in."

Omdat Duncan het songfestival zelf won in 2019 is hij van extra waarde, vult Dion aan. "Hij vertelt dan hoe het bij hem ging en adviseert bijvoorbeeld op welke momenten je je rust kan pakken. Stapje voor stapje loodst hij ons er doorheen."

Eerder deze week noemden Mia en Dion Duncan al hun 'muzikale peetvader'. De zanger bracht het duo samen voor het songfestival en ging zelf de rol als Creative Director aan. Later ging hij de twee ook meer begeleiden, al kreeg hij daar ook de nodige kritiek op. Op sociale media vonden veel mensen dat hij meer voor Mia en Dion had kunnen doen rondom de twee teleurstellende optredens op preparty's in Madrid en Amsterdam.

Lees meer over
Mia NicolaiDion CooperDuncan LaurenceEurovisiesongfestival