FROM ALL TO ZERO

Mia en Dion zuiver bij dress rehearsal, maar: 'Mist kracht'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMia en Dion zuiver bij dress rehearsal, maar: 'Mist kracht'
RTL

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) hebben in de Liverpool Arena in Liverpool hun eerste zogeheten dress rehearsal, de doorloop van de complete liveshow, van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival erop zitten.

"Het blijft in deze bonte halve finale vol kanshebbers een uitdaging om de finale te bereiken"

"Mia en Dion zongen zuiver en stonden ontspannen op het podium", vertelt Aran Bade. "Het optreden is heel intiem en aangrijpend in beeld gebracht met veel closeshots en de expressies op de gezichten." 

Of het genoeg is om de finale te halen? "Het nummer mist in de uithalen aan kracht, daar kunnen Mia en Dion nog extra energie geven morgenavond als Europa kijkt. Het blijft in deze bonte halve finale vol kanshebbers een uitdaging om de finale te bereiken."

Act van songfestivalduo Mia en Dion 'staat en klopt helemaal'
Lees ook

Act van songfestivalduo Mia en Dion 'staat en klopt helemaal'

Na de slotnoot gaven Mia en Dion elkaar een dikke knuffel. Het was pas de eerste keer dat de act van Mia en Dion in het openbaar werd opgevoerd. Alle eerdere repetities waren, in tegenstelling tot eerdere jaren, achter gesloten deuren.

Maandagavond moet het Nederlandse duo opnieuw het podium op voor de tweede doorloop. Voor het eerst zit er dan ook publiek in de zaal. Ook geven de internationale jury's punten, al tellen deze niet mee bij de uitslag van de eerste halve finale. Het is voor het eerst dat enkel het publiek zal bepalen welke tien landen doorgaan naar de finale.

Dinsdag vindt er, wederom met publiek, nog een derde dress rehearsal plaats voordat de eerste halve finale live in heel Europa te zien is.

Lees meer over
Mia NicolaiDion CooperEurovisiesongfestival