HET HAZESPAD KIEZEN

Liedjesschrijver van André Hazes noemt mislukken comebacksingle 'een valse start'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLiedjesschrijver van André Hazes noemt mislukken comebacksingle 'een valse start'
RTL

Billy Dans (32), een van de liedjesschrijvers van André Hazes (29), noemt Drés comebacksingle 'Deel Van Mij' 'een valse start'. Het nieuwe nummer weet de weg naar de Top 40 niet te vinden en daarbij wordt er gesproken over plagiaat. Billy reageert bij ons op het mislukken van deze song.

"We hebben er zo veel tijd en liefde ingestopt"

"Een valse start", begint hij over het nummer. Het nummer zou te veel lijken op het lied 'Fire' van Gavin DeGraw. "Toen we dat hoorden, baalde ik enorm. We hebben er zo veel tijd en liefde ingestopt." Wel geeft Billy toe dat hij het nummer van Gavin weleens heeft gehoord. "Alleen voor de groove en het tempo hebben we het nummer 'Rolling in the Deep' van Adele erbij gepakt als referentie." 

Kaartverkoop Ahoy-concert André Hazes loopt niet storm: ’15.000 gaat hij niet halen’
Lees ook

Kaartverkoop Ahoy-concert André Hazes loopt niet storm: ’15.000 gaat hij niet halen’

De liedjesschrijver geeft aan dat veel muziek op elkaar lijkt. "Het is gewoon popmuziek en op die akkoorden passen twaalf noten", vertelt Billy. "Als je een comebackplaat voor André gaat maken, dan denk je niet: ik ken nog een grote hit van vroeger. Het is gewoon pure pech." 

André wil geen kroegmuziek meer maken. "Hij zegt ook: 'Jongens, al scoor ik nooit meer een hit, ik wil gewoon liedjes maken waar ik me fijn bij voel en die ik op een podium kan dragen.' Al haalt hij tien streams, het boeit hem helemaal geen zak. Hij wil gewoon muziek maken die hij tof vindt." 9 juni is er een nieuwe kans voor André, dan komt de volgende single uit. "Dat is zeker een kanshebber om een hit te worden." 

André wordt inmiddels gevolgd door camera's voor zijn Amerikaanse documentaire. Billy vertelt aan ons dat hij cameraploegen voor die soap heeft gezien in de studio. In de video hieronder meer over de docu. 

Lees meer over
André Hazes