Niet veilig

Formule 1-weekend in Italië afgelast vanwege overstromingen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Albert FabergaFormule 1-weekend in Italië afgelast vanwege overstromingen
RTL

De Grote Prijs van Emilia-Romagna die komend weekend in Italië verreden zou worden, is afgelast. De regio waar de Formule 1-race plaatsvindt kampt met hevige overstromingen en aardverschuivingen, veroorzaakt door dagen van extreme regenval. Door het slechte weer in Noord-Italië kan de veiligheid van de fans, teams en het personeel niet worden gegarandeerd.

"We willen onze gedachten uitspreken naar de mensen en gemeenschappen die door de recente gebeurtenissen in de Emilia-Romagna regio zijn getroffen", staat in de verklaring van Formule 1.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Ook willen we onze waardering uiten aan de hulpverleners die er alles aan doen om de mensen in nood te helpen."

Niet veilig

Volgens Formule 1 is het niet mogelijk om de race op een veilige manier te houden. Het is de 'verantwoordelijke en juiste' keuze om het evenement af te lasten, stelt de organisatie. "Het zou niet juist zijn om de lokale autoriteiten en hulpdiensten verder onder druk te zetten op dit moment."

Italië wordt momenteel getroffen door overstromingen door hevige regenval in het land. Duizenden mensen zijn al geëvacueerd en er zijn zeker twee doden gevallen.

Grote overstromingen in Italië, twee doden en duizenden mensen geëvacueerd
Lees ook

Grote overstromingen in Italië, twee doden en duizenden mensen geëvacueerd

Dinsdag werd de F1-paddock van het circuit, waar werd opgebouwd voor het raceweekend, uit voorzorg geëvacueerd omdat er water in stond. Er werden dit weekend meer dan 120.000 fans verwacht. Woensdag is personeel gevraagd niet naar het circuit in Imola te komen.

De Italiaanse minister van Transport, Matteo Salvini, riep eerder op woensdag al op het raceweekend te schrappen.

Door overstromingen in Noord-Italië zijn al zeker drie mensen omgekomen. Duizenden mensen zijn geevacueerd, waaronder een peuter in Cesena. Hij werd uit de armen van zijn moeder gered, zo blijkt uit beelden.