ZWIJGPLICHT?

Zo houdt publiek onthullingen The Masked Singer voor zich

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLZo houdt publiek onthullingen The Masked Singer voor zich
RTL

De opnames van 'The Masked Singer' beginnen binnenkort. En dat betekent dat we bijna weer kunnen raden wie er achter de imposante pakken schuilgaan. Maar hoe kan het dat met zo'n 300 man publiek per uitzending nooit uitlekt wie de zingende BN'ers zijn? Oud-deelnemer Luuk Ikink (40) onthult het in De BLVD Podcast.

"Op een gegeven moment heb je het masker bijna af en dan wordt er gezegd: 'Stop!'"

Luuk doet in 2021 mee aan het programma. "Ik vroeg me dat ook af toen ik begon aan The Masked Singer. Hoe doen ze dat? Want het is een hele grote studio. Ik denk dat er 300 man zit." Luuk moet in aflevering vier zijn Alien-masker afzetten. "Dan ben jij gekozen, met je masker nog op, van: jij moet eruit. Dan gaat je tegenstander het podium af. Dan gaat het beginnen." 

Ruben heeft al namen gehoord voor The Masked Singer
Lees ook

Ruben heeft al namen gehoord voor The Masked Singer

Volgens Luuk word je helemaal voorbereid op je exit, zodat de afvaller precies weet wat hij moet doen. "Er komt een camera op je af en je hoort een heel spannend muziekje. Dan ga je zo staan dat het publiek je niet ziet. Dan komt de camera steeds dichterbij en gaat om jou heen cirkelen. En dan ga je beginnen met het afdoen van je masker. Dat doe je heel langzaam. Op een gegeven moment heb je het masker bijna af en dan wordt er gezegd: 'Stop!' En dan gaat al het publiek de zaal uit."

Op tv zie je nog wel publiek zitten na de onthulling. "Ze hebben volgens mij een rijtje publiek overgelaten. Die hebben ze dat contractje [tot geheimhouding, red.] laten tekenen. Dat zijn mensen die ze vertrouwen. De rest moet gewoon ophoepelen." 

De BLVD Podcast luister je hieronder. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Of je bekijkt de videoversie:

Lees meer over
Luuk IkinkRob GoossensThe Masked SingerDe BLVD Podcast