TV

The White Lotus nu ook slachtoffer van schrijversstaking

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP The White Lotus nu ook slachtoffer van schrijversstaking
RTL

De kans is groot dat het nieuwe seizoen van 'The White Lotus' wat langer op zich laat wachten. De serie is namelijjk op pauze gezet vanwege de schrijversstaking in Hollywood. Tom Hollander (55), een van de acteurs in de serie van HBO, heeft dat gezegd in de podcast 'The News Agents'. "Ze kunnen niet draaien en ze kunnen niet schrijven", zei de acteur die de rol van Britse expat Quentin speelt.

Mike White, de grote man achter de serie, heeft volgens Tom het verhaal van de derde reeks al in zijn hoofd. Hij heeft de productie ervan 'on hold' gezet omdat hij volgens Tom niet uit de schrijversvakbond Writers Guild of America West (WGAW) wil worden gezet.

The White Lotus is een serie over extreem rijke Amerikanen die vakantie vieren in een resort. De eerste reeks speelde zich af op Hawaï. Voor de tweede reeks werd Sicilië gekozen als locatie. Het was al een tijdje bekend dat het derde seizoen zich zou afspelen in Thailand. Tom wist te melden dat Mike al bezig was met het zoeken naar geschikte locaties in dat land.

Naast The White Lotus lopen ook bekende series en films als Spider-Man 4, Mission: Impossible 8, Stranger Things en The Last of Us vertraging op vanwege de staking. De Amerikaanse scenarioschrijvers staken voor een betere vergoeding. Ook willen ze dat er regels komen voor het gebruik van AI bij het produceren van films en series. De staking loopt al sinds mei van dit jaar. Ruim 11.000 schrijvers hebben het werk neergelegd.

Lees meer over
The White Lotus