B&BYE BYE

José en Loes verlaten Leendert tegelijk in B&B Vol Liefde: 'Wel makkelijk gaat dit'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLJosé en Loes verlaten Leendert tegelijk in B&B Vol Liefde: 'Wel makkelijk gaat dit'
RTL

Leendert zit in 'B&B Vol Liefde' met Loes en José in zijn Belgische bed and breakfast. Maar van gezelligheid is niet per se sprake. Loes ergert zich eerder al aan hond Noah en het feit dat Leendert niet naar haar luistert. En daar blijft het niet bij.

"Op naar de volgende ronde"

Leendert spreekt Loes bij het ontbijt aan op een klusje dat zij de dag ervoor niet kon uitvoeren door een missende schroef. Hij heeft de juiste schroef gevonden en wil het haar per se laten afmaken. "Ik heb nu het gevoel van: ik heb mijn werkbriefje niet afgewerkt", zegt ze tegen hem. "Hij geeft mij het gevoel dat ik het niet goed begrijp. Daar kan ik niet mee handelen, helaas." Leendert vindt het lastig om met haar om te gaan. "Bij Loes ligt het allemaal wat moeilijker. We hebben snel een aanvaring. Er zijn snel wat irritaties."

Ook de honden van Leendert en José beginnen Loes steeds meer te irriteren. "Het is wat met die beesten, hè? Die leiden wel heel erg af. Wel last van. Steeds midden in een gesprek zijn de honden bezig. Ik wil heel graag aangeven dat ik dat behoorlijk lastig vind." 

Deze koppels uit B&B Vol Liefde seizoen 2 zijn nog samen
Lees ook

Deze koppels uit B&B Vol Liefde seizoen 2 zijn nog samen

Nee, Loes en Leendert zijn duidelijk geen match. José past eigenlijk veel beter bij hem. Ze houdt van honden en vindt het niet erg om klusjes toegewezen te krijgen. "Dat zou eigenlijk de ideale partner zijn, maar de klik is er absoluut niet", merkt Leendert.

Dat voelt José ook zo. "Ik heb eigenlijk besloten om weg te gaan", onthult ze voordat ze met Leendert de honden gaat uitlaten. "We zouden prima vrienden zijn, maar voor de liefde niet." Nu moet ze dat nog aan hem vertellen. "Ik vind het heel gezellig en leuk, maar ik denk dat we niet een echte klik hebben qua liefde", zegt ze tegen hem. Leendert is blij dat ze dat uitspreekt.

Bij terugkomst delen ze hun conclusie met Loes en laten ze weten dat José vertrekt. Maar Loes dropt meteen een bom. "Lieve Leendert en José, ik heb ook nagedacht. Ik ga ook vertrekken." Ze had nog graag een date met hem gehad, maar merkt dat hij die behoefte niet heeft. "Het is voor mekaar. Wel makkelijk gaat dit", lacht Leendert achteraf op camera.

Nu de dames vertrokken zijn, is Leendert weer helemaal alleen in zijn Belgische B&B. Hij besluit zijn dochter te bellen. "Het is toch in een keer stil in huis. Het is voor mij wel een droevig moment", vertelt hij openhartig aan zijn dochter. Hij vraagt haar dan ook om langs te komen. Ondanks alles kijkt hij hoopvol naar de toekomst. "Waarschijnlijk komen er nog meer dames. Dus er moeten weer kamers in orde zijn. Dan denk ik: oké, we gaan er weer tegenaan. Op naar de volgende ronde."

Hoe het verder met Leendert gaat, zie je elke werkdag in B&B Vol Liefde om 20.30 uur bij RTL 4.

Lees meer over
B&B Vol liefde