THIS IS THE MOMENT

René Froger vertelt waarom Dries Roelvink nooit onderdeel is geweest van de Toppers

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP René Froger vertelt waarom Dries Roelvink nooit onderdeel is geweest van de Toppers
RTL

Dat Dries Roelvink (64) graag een liedje of twee zou willen zingen op het podium bij de Toppers is geen geheim. Wat nog wel een mysterie is, is waarom dit nog niet is gebeurd. René Froger (62) onthult in de podcast 'De Weg Naar Succes' van podcastmaker Nino Wilkes (27) de reden hierachter.

"Er zijn heel veel artiesten in Nederland die elkaar het licht in de ogen niet gunnen"

De Toppers staan al zo'n achttien jaar op de bühne en verschillende artiesten hebben inmiddels het podium weten te betreden. "Als je niet bij de Toppers bent geweest, hoor je er niet bij", grapt René hierover in de podcast. Dries Roelvink is zo'n artiest die nooit met de Toppers heeft opgetreden. "Hij zit al zo'n twaalf jaar te wachten op een uitnodiging", zegt Nino. Dat die nooit is gekomen, heeft volgens René een logische reden: "Het punt is: wij hebben een vaste stelling dat je wel minimaal drie hits moet hebben gehad. Maar ik zeg nooit nooit. Het moet ook uitkomen. Het kan zomaar zo zijn dat het wel gewoon een keer gaat gebeuren." Het moet volgens René simpelweg 'passen'. "Het is niet dat ik Dries niet in de show wil."

Dries Roelvink belemmerd om grote droom uit te laten komen
Lees ook

Dries Roelvink belemmerd om grote droom uit te laten komen

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Gunnen doet René Dries het in elk geval wel. "Er zijn heel veel artiesten in Nederland die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Ik vind dat ongelooflijk dom. Die beschermen hun tuintje en daar zit een hek omheen. Die staan nooit open voor de rest van de wereld. Je moet mensen de kans geven om ook jouw zonlicht te nemen." Daarom geeft René naast bekende gezichten ook veel nieuw talent de kans. Zo heeft hij samenwerkingen gedaan met Rolf Sanchez en Mart Hoogkamer. "Dan zie je die jongens groeien. Dat vind ik nou het leuke ervan." 

Al met al lijkt er een kans te zijn dat Dries ooit nog opduikt bij de Toppers. "Ik kom, ik kom eraan. Ik ga erover nadenken", grapt René.

Lees meer over
Rene FrogerDries Roelvink