B&BEZIG BIJTJE

Bedenker B&B Vol Liefde vertelt: wat is het geheim achter deze kijkcijferhit?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBedenker B&B Vol Liefde vertelt: wat is het geheim achter deze kijkcijferhit?
RTL

'B&B Vol Liefde' is een onmiskenbaar kijkcijfersucces. Al twee zomers lang heeft Nederland en masse meegenoten van het liefdesavontuur van onder anderen Debbie, Jacob, Astrid en Martijn. Maar wat is het geheim achter deze hit? Dat vertelt bedenker Ralph de Beurs, Creative Director bij RTL, in gesprek met het 'AD'.

"We dachten echt: dit kan iets moois worden"

Volgens Ralph is het geheime ingrediënt dat mensen graag naar Nederlanders in het buitenland kijken. "Ze vragen zich af: zou ik dit ook durven? Bij succes gaan ze er ook over nadenken. Wordt het niks, dan zijn ze blij dat ze het niet hebben gedaan", aldus Ralph.

"Kijkers kunnen wegdromen bij een soort reisprogramma in zomerse sferen met ook nog eens de liefde. Eerlijk gezegd ben ik vooral blij dat er eerder ook echte liefde is uitgekomen, want daar draait het uiteindelijk om." Al bij de eerste oproep voor B&B Vol Liefde stroomden tientallen aanmeldingen binnen. "We dachten echt: dit kan iets moois worden", vertelt Ralph.

Twee vriendinnen geven zich op voor Walter in B&B Vol Liefde: 'Dan gaan we sandwichen'
Lees ook

Twee vriendinnen geven zich op voor Walter in B&B Vol Liefde: 'Dan gaan we sandwichen'

En waar wordt er dan naar gekeken, bij de aanmeldingen? "We kijken naar iemands profiel, de ambities van die persoon en het bedrijf." Want miljonairs die hun bed and breakfast er 'even' bij doen, dat is niets voor de datingshow. "We gaan voor serieuze ondernemers die met hart en ziel gaan voor hun droom."

Hoewel de zoektocht naar liefde mooi is, zit er ook een keerzijde aan; de negatieve online reacties. Ralph vertelt dat de kandidaten worden bijgestaan door een programmacoach en kandidatenbegeleider, die tijdens en na de uitzendingen voor hen klaarstaan.

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is vanaf maandag te zien. Art Rooijakkers deelt alvast een paar sappige details over het seizoen in de video hieronder. 

Lees meer over
B&B Vol liefde