SEKSUEEL WANGEDRAG

Britse politici overwegen naam BBC-presentator bekend te maken

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Britse politici overwegen naam BBC-presentator bekend te maken
RTL

Britse politici overwegen om de naam van de BBC-presentator bekend te maken die wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. De situatie rondom de presentator wordt binnenkort in het Lagerhuis besproken, aldus de Britse krant 'The Sun'.

"Voor alle duidelijkheid, er heeft niets ongepasts of onwettigs plaatsgevonden tussen onze cliënt en de BBC-persoonlijkheid en de aantijgingen in The Sun zijn onzin"

Afgelopen weekend kwam, na een artikel in The Sun, aan het licht dat een bekende presentator van de BBC tienduizenden euro's zou hebben betaald aan een toenmalige tiener in ruil voor expliciete beelden. Er werd niet gezegd om wie het zou gaan, maar wel dat de presentator in kwestie 'bekend is bij een miljoenenpubliek'.

BBC schorst presentator na betalen tiener voor pikante foto's
Lees ook

BBC schorst presentator na betalen tiener voor pikante foto's

In het parlement mogen politici vrijuit praten, dus ook over de naam van de presentator. Mediaorganisaties hebben de BBC-presentator nog niet bij naam genoemd om de privacy van de man te waarborgen. Minister Mel Stride adviseerde de politici om de man niet bij naam te noemen, omdat het 'privilege voorzichtig gebruikt moet worden'.

De advocaat van het vermeende slachtoffer meldde maandag aan de BBC dat de hele zaak nergens op slaat. "Voor alle duidelijkheid, er heeft niets ongepasts of onwettigs plaatsgevonden tussen onze cliënt en de BBC-persoonlijkheid en de aantijgingen in The Sun zijn onzin", aldus de raadsman. Rechercheurs van de Metropolitan Police hadden maandag een virtuele vergadering met de BBC om te praten over de beschuldigingen aan het adres van de presentator.