CRISISMANAGEMENT

BBC-presentator Huw Edwards bijgestaan door oud tabloid-redacteur

Door ANP··Aangepast:
© ANP BBC-presentator Huw Edwards bijgestaan door oud tabloid-redacteur
RTL

De in opspraak geraakte BBC-presentator Huw Edwards (61) en zijn gezin worden in de zaak rond zijn persoon bijgestaan door Andy Coulson (55), voormalig redacteur van tabloid 'News of the World'. 'The Guardian' meldt zaterdag dat Edwards vrouw Vicky Flind (58) voorafgaand aan haar verklaring over de zaak advies bij de oud-redacteur heeft ingewonnen.

Voormalig tabloidredacteur Andy is geen onbekende in de Britse media. Hij werkte tussen 2003 en 2007 bij het inmiddels verdwenen News of the Word en vertrok daar naar aanleiding van het schandaal rond het hacken van telefoons van bekende personen. Andy werd vervolgens communicatie-adviseur van de toenmalige premier David Cameron, maar stopte daar weer mee vanwege aanhoudende berichtgeving over het hack-schandaal. In 2014 werd hij alsnog veroordeeld voor het onderscheppen van voicemailberichten in zijn tijd bij de tabloid. Tegenwoordig heeft Andy een bureau in crisismanagement.

BBC hervat onderzoek naar geschorste presentator Huw Edwards
Lees ook

BBC hervat onderzoek naar geschorste presentator Huw Edwards

Vicky Flind legde vorige week woensdag mede namens haar man een verklaring af, waarin ze ook onthulde dat Huw de man was die het nieuws in het Verenigd Koninkrijk al dagen domineerde. De BBC-presentator wordt ervan beschuldigd tienduizenden euro's te hebben betaald aan een jong persoon in ruil voor expliciete foto's. Ook zou hij intimiderende berichten hebben gestuurd naar jonge personen. De politie bracht al eerder naar buiten dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn voor strafbare feiten. De BBC gaat wel nog verder met een intern onderzoek.

In haar verklaring stelde Vicky woensdagavond dat haar man in het ziekenhuis is opgenomen met mentale gezondheidsproblemen. Ze zei ook dat Huw zelf met een verklaring naar buiten komt zodra hij daartoe in staat is. Huw is al jaren een bekende nieuwslezer. Zo was hij de persoon die vorig jaar bekendmaakte dat koningin Elizabeth was overleden.