VASTE GAST

'Vaste publiekmeneer' maakt rentree in 22e seizoen De Slimste Mens

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV'Vaste publiekmeneer' maakt rentree in 22e seizoen De Slimste Mens
RTL

Het is weer zover; een grote groep mensen krijgt de komende weken opnieuw structuur in hun leven, want het 22e seizoen van 'De Slimste Mens' is weer begonnen. De oplettende kijkers zien meteen een oude bekende in het publiek zitten, inmiddels ook wel de 'vaste publiekmeneer' genoemd (linksboven op de foto hierboven).

"Laat hem gewoon een keer meedoen"

Nog voor de eerste vraag is gesteld hebben De Slimste Mens-kijkers de man die ontzettend vaak in het publiek zit in de smiezen. 'En ja hoor, de vaste publiekmeneer zit er weer. Links bovenin naast de mevrouw met drukke blouse', schrijft iemand. Een ander: 'Jawel die kerel zit weer in het publiek bij De Slimste Mens. Laat hem gewoon een keer meedoen', oppert diegene.

Een tijdje was het een raadsel wie de veel geziene gast was, maar inmiddels is het lang en breed bekend om wie het gaat. Het gaat om Ramon Wiendels. Op zijn Twitter-bio schrijft hij dat hij al 11 jaar in de studie van De Slimste Mens 'woont' en nog steeds 'verliefd' is op presentator Philip Freriks en eenkoppig jurylid Maarten van Rossem.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In de eerste aflevering, waarin Ramon dus wederom te gast was, namen olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tatoeëerder Henk Schiffmacher en tv-journalist Tom Kleijn het tegen elkaar op. Zij speelden de inmiddels welbekende rondes als 3-6-9, Open Deur, de Puzzel en de Galerij.

Uiteindelijk is het Tom die met 511 seconde de slimste van de dag wordt. Het is tevens de tiende beste score ooit, aldus Philip. En dus spelen Ranomi en Henk de finale tegen elkaar. Daarin is het de voormalig topzwemster die het onderspit delft. "Hij was beter", concludeert ze na haar verlies in de directe strijd tegen Henk.

Dít zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens
Lees ook

Dít zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens

Ondertussen is er de laatste dagen veel te doen over de presentatie van de populaire NPO-kennisquiz. Zo zou Herman van der Zandt overgestapt zijn van de NOS naar KRO-NCRV om het presentatiestokje van Philip Freriks over te nemen. Op die geruchten heeft de eenkoppige jury, bestaande uit Maarten, inmiddels gereageerd:

Lees meer over
Maarten van RossemPhilip FreriksKRO-NCRVDe Slimste Mens