AANGRIJPEND

Murhaf (14) ontvluchtte Syrië en schittert nu op podium Holland's Got Talent

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMurhaf (14) ontvluchtte Syrië en schittert nu op podium Holland's Got Talent
RTL

Het podium van 'Holland's Got Talent' is niet alleen de plek voor indrukwekkend talent, maar ook voor bijzondere verhalen van doorzettingsvermogen en hoop. Zo staat in de tweede aflevering het verhaal van de 14-jarige Murhaf centraal, die niet alleen met zijn zangkunsten, maar ook met zijn persoonlijke verhaal de jury weet te ontroeren.

"We wisten bijna zeker dat hij er niet meer was"

Murhaf bestormt samen met zijn band, de Swingpings, het podium. Samen laten ze hun muzikale kunsten zien aan de jury van Holland's Got Talent. Hij vertelt in het programma bijzonder openhartig over zijn verleden. 

Murhaf wordt geboren in de Syrische hoofdstad Damascus en groeit op temidden van oorlog en conflicten. Wanneer hij slechts vier jaar oud is, begint de oorlog in zijn thuisland. Hij herinnert zich de geluiden van vliegtuigen en bommen die de stad volledig in as leggen nog goed: "Je hoorde allemaal vliegtuigen die bommen gooide, tanks die kwamen. Het was heel erg."

Holland's Got Talent-kandidaat verrast eigen vader in het publiek
Lees ook

Holland's Got Talent-kandidaat verrast eigen vader in het publiek

Hij vertelt ook over de afwezigheid van zijn vader, die met een bootje op de vlucht is geslagen voor het geweld in Syrië. "Negen maanden hebben we niks van hem gehoord. Toen raakte de hoop op. We wisten bijna zeker dat hij er niet meer was."

Gelukkig blijkt dat zijn vader veilig in Nederland is aangekomen. Hij zorgt voor de hereniging van het gezin door een visum te regelen voor Murhaf en zijn familie. 

Ondanks die aangrijpende geschiedenis weigert Murhaf om zich te laten tekenen door de duisternis uit zijn verleden. "Ik wil graag kijken naar het positieve en niet het negatieve. Maar het is wel bijzonder dat ik tien jaar geleden zat weg te kwijnen in moeilijke tijden en nu zit ik in Holland's Got Talent."

Die positiviteit weet de zanger met het nummer Great Balls of Fire over te brengen op de jury. Met Murhafs aanstekelijke energie en onweerstaanbare dansmoves weet hij de jury te overtuigen en gaat hij door naar de volgende ronde. 

Holland's Got Talent zie je elke vrijdag om 20.00 uur bij RTL 4.

Murhaf is niet de enige die op jonge leeftijd het podium van Holland's Got Talent beklimt. Bijna 10 jaar geleden weten de indertijd 10-jarige Yasmin en 9-jarige Abby indruk te maken op de jury met hun dansact. Ben jij benieuwd hoe het nu met hen gaat? Je ziet het in de eerste aflevering van Holland's Got Talent: Back To Good Times, waarin oud-kandidaten terugblikken op hun audities.