ZICH THAI HOUDEN

Ewout Genemans schrikt van 'vrouwen walhalla' in Thailand: 'Heeft iets treurigs'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEwout Genemans schrikt van 'vrouwen walhalla' in Thailand: 'Heeft iets treurigs'
RTL

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Ewout:’ gaat Ewout Genemans (38) naar de Thaise stad Pattaya. Een plek die bekendstaat om de hoeveelheid Europeanen die daar naartoe gaan om een Thaise vrouw te ontmoeten. De Nederlandse Rinus heeft daar een eigen bar en verhuurt vrouwen aan de toeristen, een fenomeen waar de RTL-presentator van opkijkt.

"Ik ben gewoon een pooier!"

Pattaya staat bekend om de seksindustrie. Sommige Hollandse mannen zoeken hier hun vertier. In de meeste gevallen zoeken ze aandacht voor een nacht, soms daadwerkelijk een vrouw om mee te trouwen.

Ewout ontmoet daar Rinus. Hij verhuurt in zijn bar dames aan mannen die op zoek zijn naar 18+-activiteiten. Als Ewout binnenkomt, zit vrijwel niemand aan de bar. Rinus legt uit: "Het zijn allemaal Nederlanders. Die zijn toch een beetje bang voor de camera als het over dit onderwerp gaat."

Ewout tuimelt van ongeluk in ongeluk in levensgevaarlijk verkeer Bangkok
Lees ook

Ewout tuimelt van ongeluk in ongeluk in levensgevaarlijk verkeer Bangkok

Vrouwen met strakke Feyenoord-shirtjes aan zijn de enige personen die aanwezig zijn. "Dit zijn de vrouwen die je kan huren. Wie je zou willen, maakt niet uit." Rinus vertelt opvallend nuchter over zijn werk, maar Ewout heeft er bedenkingen bij.

Rinus zegt dat hij niks verkeerd doet. "Ze komen hier zelf heen om te vragen of ze bij mij mogen werken. Als ik ze niet binnenlaat, doen de buren het wel." Een gewaagde opmerking die bij Ewout niet goed valt. "Dat is wel simpel gezegd toch? Dan zal er toch nooit iets veranderen als iedereen zo denkt?"

Rinus zegt alle regels te volgen. "Ik betaal hen netjes een salaris, zorg voor een hapje en laat ze iedere maand testen op soa’s." Desondanks ziet hij zichzelf als een pooier. "Dat is toch wat je dan denkt. Dan kijk ik in de spiegel en dan is het toch allemaal wel gek wat ik doe."

Er zitten volgens hem hem ook mooie kanten aan het vak. Rinus heeft zijn vrouw op deze manier ontmoet. "Ook in een bar, ze deed hetzelfde soort werk als deze dames." Het werk is volgens hem een uitweg voor de vrouwen. "Ze hebben allemaal kinderen die ze moeten onderhouden. Daar gaan ze dan één keer per twee tot vier maanden heen om geld te geven."

Als de dames op een rijtje staan om Ewout te ontmoeten, ontstaat er een ongemakkelijke sfeer. Hij stelt hen namelijk de vraag of ze blij zijn om voor Rinus te werken. Een ijzige stilte volgt en het ongemak spat ervan af. Rinus probeert de sfeer beter te maken door een grap te maken. "Gemene baas, hé!"

Ewout bedankt de dames en blijft sceptisch over deze manier van geld verdienen. Zijn onderbuikgevoel wordt nog eens versterkt als hij even later in de bar een 83-jarige Nederlander ontmoet. Als hij vraagt of het belangrijk is hoe de meiden zich voelen, zegt hij resoluut: "Nee zeker niet, nog nooit aan gedacht. Het draait om het geld."

Ietwat verbouwereerd verlaat Ewout de plek. "Alles wat ik heb gezien hier heeft iets treurigs. Voor de dames, die hier werken voor het geld. Maar ook die mannen aan de bar. Dan kan het wel mooi weer zijn, maar je zit hier wel helemaal in je eentje aan zo'n bar."

Volgende week dompelt Ewout zich weer onder in een andere bizarre wereld. Ewout: zie je iedere dinsdag om 20.30 bij RTL 5. 

Lees meer over
Ewout Genemans