DOOR HET OOG VAN DE NAALD

Trillende Ewout Genemans riskeert zijn leven in duistere metrotunnel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLTrillende Ewout Genemans riskeert zijn leven in duistere metrotunnel
RTL

De rattenplaag is een wereldwijd probleem dat alleen maar erger lijkt te worden. Zowel Nederland als Amerika heeft te maken met een angstaanjagende opmars van deze knaagdieren. Als er iemand is die niet terugdeinst voor een gevaarlijke missie, dan is het Ewout Genemans (38) wel. In de nieuwste aflevering van 'Ewout:' vliegt hij naar het episch centrum van de rattenellende: New York.

"Ik sta echt te trillen op dit moment"

Ewout zou Ewout niet zijn als hij het rattenprobleem niet tot op de bodem zou uitzoeken, letterlijk dan. Gewapend met moed en nieuwsgierigheid betreedt hij samen met urban explorer Vic de donkere metrotunnels van de stad, op zoek naar de ratten die deze metropool al jaren teisteren.

"Is het gevaarlijk?" vraagt Ewout voor de zekerheid. Vic, de doorgewinterde avonturier, antwoordt zonder enige aarzeling dat het er 'levensgevaarlijk' is. "Treinen kunnen elk moment voorbijrazen en je hebt geen idee wanneer dat kan gebeuren."

De mannen lopen het metrostation binnen en proberen om ongezien de tunnel te betreden. Ewout is ietwat huiverig om illegaal de metrotunnel te betreden, maar gaat toch overstag. Hij wil met eigen ogen zien waar alle ratten verblijven. "De inwoners van New York willen dat de ratten onder de grond blijven, maar ik wil weten hoe ze daar leven", aldus Ewout. 

En ja hoor, waar ze al zo bang voor waren, gebeurt op dat moment: er komt een trein aan. "Snel, een trein!" roept Vic. De mannen rennen voor hun leven, terwijl de trein steeds dichterbij komt.

Ewout Genemans schrikt van 'vrouwen walhalla' in Thailand: 'Heeft iets treurigs'
Lees ook

Ewout Genemans schrikt van 'vrouwen walhalla' in Thailand: 'Heeft iets treurigs'

Gelukkig vinden ze net op tijd een schuilplaats. Ewout moet bijkomen van alle opwinding en angst. "Ik sta echt te trillen op dit moment", geeft hij toe. Voor de presentator is het genoeg geweest, hij besluit om niet verder de tunnel in te gaan. "We gaan hier echt weg," zegt hij. "Ik heb geen rat gezien, maar ik vind het goed geweest."

Ewout: kijk je iedere dinsdag om 20.30 uur op RTL 5. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.

Lees meer over
Ewout Genemans