HART LUCHTEN

Gwyneth Paltrow verdedigt vagina-kaars: 'Krachtig statement'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesGwyneth Paltrow verdedigt vagina-kaars: 'Krachtig statement'
RTL

Gwyneth Paltrow (50) betreurt, drie jaar na de lancering van de zogenaamde 'This Smells Like My Vagina'-kaars van haar bedrijf Goop, dat de roddelbladen haar kaars als clickbait zien en er een andere betekenis aan geven. Nu verdedigt ze haar kaars en deelt ze wat de echte betekenis is achter het product.

"Mensen probeerden er iets anders van te maken"

Gwyneth legt uit dat de kaars 'niet echt moest ruiken naar iemands vagina' en ze bekritiseert hoe tabloids daarover 'zo clickbait' waren. Volgens de actrice 'probeerden mensen er iets anders van te maken'. "Wat eigenlijk jammer is," betreurt ze, "want het was echt bedoeld als dit krachtige feministische statement." De bijzondere kaars is enorm in trek. Ondanks dat de kaars naar vagina zou ruiken en een prijskaartje heeft van 75 dollar, was deze binnen ruim een uur volledig uitverkocht. 

© Instagram: @gwynethpaltrow

"Het begon eigenlijk als een grap", legde de actrice in 2020 al uit in Late Night With Seth Meyers. "Ik rook deze prachtige geur en zei: 'Dit ruikt naar mijn vagina'. En ik maakte een grapje, natuurlijk." Gwyneth voegde volgens E!News destijds toe dat de opmerking 'echt grappig voor ons was, maar ook een beetje punkrock', dus ze ging ermee door als de officiële naam van de kaars.

Sindsdien is Gwyneth verschillende samenwerkingen aangegaan met dit product. Zo heeft ze een andere kaars genaamd 'This Smells Like My Orgasm'. Ook ging ze een samenwerking met Kourtney Kardashian aan, genaamd 'This Smells Like My Pooshy'. Daarbij kwam er ook een op maat gemaakt product voor Travis Barker genaamd 'This Smells Like Kourtneys Orgasm'. Tot slot kwam er beperkte uitgave van 'Hands Off My Vagina' om de strijd voor de vrijheid van vrouwen te ondersteunen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Gwyneth's veelbesproken acht dagen durende rechtszaak om een ongeluk uit 2016 op een piste van een skigebied, werd onlangs veel besproken op sociale media:

Lees meer over
Gwyneth Paltrow