OPENHARTIG

20-jarige Nina barst in tranen uit in Vier Handen Op Eén Buik: 'Emmer is vol'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NPO 3: Vier Handen Op Eén Buik, 5 september 202320-jarige Nina barst in tranen uit in Vier Handen Op Eén Buik: 'Emmer is vol'
RTL

In de tweede aflevering van 'Vier Handen Op Eén Buik' volgt Sanne Vogel (39) de 20-jarige Nina op weg naar haar bevalling. Samen met haar vriend is ze ongepland in verwachting van een tweeling en ook heeft ze al een zoontje van anderhalf. De actrice besluit de jonge mama van drie een bijzondere therapiesessie cadeau te doen, waarbij er veel emoties loskomen bij Nina.

"Ik denk dat Nina niet wil laten merken dat ze het moederschap soms zwaar vindt"

Sanne, die zelf ook moeder is van een tweeling, staat Nina gedurende haar zwangerschap bij. De actrice valt het op dat Nina niet het achterste van haar tong laat zien. Na de bevalling besluit ze haar dan ook mee te nemen naar een lifestyle coach. "Ik denk dat Nina niet wil laten merken dat ze het moederschap soms zwaar vindt", zegt Sanne voor de camera. "Omdat mensen al over haar geoordeeld hebben, over het feit dat ze zo jong een kindje kreeg en daarna ongepland een tweeling kreeg. Dus dat ze zich ook wil vermannen tegenover mensen die een mening hebben, van: 'Zie je wel, ik kan het wel. Het gaat goed.'" Hoewel Sanne van mening is dat Nina inderdaad een fantastische moeder is, vindt ze ook dat ze best mag toegeven dat het zwaar is. 

 

 

Kim Feenstra had Vier Handen op Eén Buik 'niet willen missen'
Lees ook

Kim Feenstra had Vier Handen op Eén Buik 'niet willen missen'

Zo heeft Nina's opa, bij wie de moeder van drie momenteel woont, ook aan Sanne toegegeven dat ze het best zwaar heeft soms. "Hij zegt het omdat hij heel veel om jou geeft. En hij hoopt dat jij ook iets meer openbreekt, waardoor je bepaalde stappen kan zetten in je leven die je uiteindelijk erg gaan helpen", spreekt Sanne Nina toe. Tijdens de sessie met de lifestyle coach durft Nina al gauw haar kwetsbare kant te laten zien. Wanneer Sanne haar namelijk tijdens de start van de coachingsessie vraagt hoe ze zich voelt, barst Nina in tranen uit. De actrice vindt het mooi om te zien dat Nina zich kwetsbaar opstelt: "Het ontroerde me, omdat Nina heeft heel veel verdrietige dingen heeft meegemaakt in haar leven. (...) Dus het stapelt maar op en op een gegeven moment is de emmer gewoon vol." 

Tijdens de sessie komen verschillende pijnpunten naar voren. Zo vertelt Nina openhartig over de verschillende stiefvaders die ze in haar leven heeft gehad en ook de slechte relatie met haar biologische vader komt naar voren. Ook vertelt ze dat ze op de middelbare school is gepest om haar gewicht. Terwijl ze dit vertelt, breekt Nina opnieuw. "Ik werd eigenlijk heel erg veel gepest, omdat ik best wel dun ben en lang. Dus ik werd om mijn dunheid gewoon gepest." Sanne begrijpt nu ook beter waarom Nina niet het achterste van haar tong laat zien en waarom ze doet lijken alsof het moederschap haar makkelijk afgaat. "Omdat jij gewoon al heel veel zware dingen in het leven hebt meegemaakt. En dat dat niet te vergelijken is met de zwaarheid van het hebben van drie kindjes, omdat daar ook heel veel liefde in zit. En dat die liefde overwint." 

Nina is achteraf blij met deze sessie en gaat met een goed gevoel weg. "Ik had het anders verwacht en dacht eigenlijk: wat is dit? Maar ik vind het toch wel heel fijn." Aan het einde van de aflevering komt naar voren dat ze zelfs heeft besloten om EMDR-therapie te gaan volgen.

Vier Handen Op Eén Buik is om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Klik hier om de aflevering terug te kijken. 

Lees meer over
Vier handen op één buik