KNOCK (EW)OUT

Ewout Genemans geschokt om gevaarlijke wereld van kickboksende kinderen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEwout Genemans geschokt om gevaarlijke wereld van kickboksende kinderen
RTL

In de nieuwste aflevering van 'Ewout:' neemt Ewout Genemans (38) een kijkje in de wereld van kickboksende kinderen. In Thailand lijken er geen regels te gelden en wagen kinderen hun leven voor de populaire vechtsport.

"Jeetje, dit is echt zwaar om te zien"

Het klinkt als een scène uit een film, maar voor sommige kinderen in Thailand is het bittere realiteit. Onverschrokken jonge vechters stappen zonder enige vorm van angst de ring in, met geld verdienen voor hun arme families als enige doel. De druk om te presteren is enorm voor de piepjonge kinderen. 

Ewout vindt het onwerkelijk om te zien dat kinderen, soms niet ouder dan tien jaar, deelnemen aan deze bikkelharde gevechten. "Kijk, hij heeft al in de eerste ronde een bloedneus. Jeetje, dit is echt zwaar om te zien."

Bodyfarm maakt Ewout Genemans misselijk: 'Heftig om te zien'
Lees ook

Bodyfarm maakt Ewout Genemans misselijk: 'Heftig om te zien'

De presentator volgt in deze aflevering van Ewout: Djustin, een 14-jarige kickbokser uit Nederland die zijn geluk zoekt in Thailand, waar de regels aanzienlijk losser zijn dan in zijn thuisland. Daar mag hij op het hoofd worden geslagen, een schokkende gewaarwording voor Ewout. 

De spanning in de zaal is voelbaar als Djustin de ring instapt. Met name bij zijn oma die ongerust toekijkt. "Het is heel heftig wat je hier allemaal ziet", zegt zijn oma. "Maar het komt goed, echt", voegt ze eraan toe.

Gelukkig voor oma weet Djustin, ondanks de immense uitdaging, het gevecht te winnen. 

Ewout: kijk je iedere dinsdag om 20.30 uur bij RTL 5 of kijk je vooruit bij Videoland. 

Lees meer over
Ewout Genemans