BIJZONDER

Holly Mae Brood zong als kleuter K3-lied bij afscheid vader Herman

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLHolly Mae Brood zong als kleuter K3-lied bij afscheid vader Herman
RTL

Holly Mae Brood (28) is deze week te gast in 'Casa di Beau'. De actrice vertelt daarin openhartig over het overlijden van haar vader Herman Brood wanneer zij nog maar 6 jaar oud is. Op zijn uitvaart zong de kleine Holly een lied van K3, vertelt ze aan presentator Beau van Erven Dorens (52).

"Het is echt lang geleden dat ik er emotioneel over ben geweest"

Holly kan zich de dag van Hermans overlijden nog goed herinneren. "Wij gingen naar het circus. Toen reden we langs het Hilton en toen stonden er allemaal traumahelikopters. Toen dachten we: jeetje, wat is er gebeurd? Maar we hadden haast en moesten door. In de pauze had mijn moeder wel honderd gemiste oproepen." Uiteindelijk vertelt zus Lola hun dat hun vader is overleden. 

Denk je aan zelfdoding? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Soy Kroon vertelt hoe relatie met Holly Mae Brood begon: 'Hartstocht nam het over'
Lees ook

Soy Kroon vertelt hoe relatie met Holly Mae Brood begon: 'Hartstocht nam het over'

De dienst vindt plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso. "Er waren allemaal mensen aan het speechen: Jules Deelder, Bart Chabot. Mooie optredens. Ik had op een gegeven moment toch wel het gevoel van: ik moet ook iets doen."

"Toen heb ik 'Afrika tot in Amerika' ('Alle Kleuren', red.) van K3 gezongen voor een vol Paradiso", vertelt Holly. In Casa di Beau zijn ook beelden te zien van dat optreden. De herinnering eraan ontroert haar. "Het is echt lang geleden dat ik er emotioneel over ben geweest." 

Holly is altijd dol op haar vader geweest. Ook als haar moeder haar op 9-jarige leeftijd vertelt dat ze eigenlijk een andere biologische vader heeft. "Ik weet nog dat ik toen eerst heel boos, heel driftig ben geweest. Het was een heel rare situatie, want het was ook iemand die we heel goed kennen. Ik was dol op hem, Leo." Het verwart Holly enorm. "Dan ga je ook denken: moeten we daar dan iets mee?" Herman weet er wel vanaf, maar houdt zielsveel van Holly. "Hij was blij. Hij heeft mij ook aangegeven en wilde dat ik zijn achternaam kreeg. En dat vond Leo ook oké." 

Casa di Beau kijk je terug bij Videoland. Een nieuwe aflevering zie je elke donderdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Lees meer over
Holly Mae Brood