THE SOUND OF SILENCE

Nick Schilder is fans kwijtgeraakt door Engelstalige liedjes: 'Snap het wel'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNick Schilder is fans kwijtgeraakt door Engelstalige liedjes: 'Snap het wel'
RTL

Nick Schilder (39) staat er alleen voor als artiest sinds hij geen duo meer vormt met Simon Keizer (39). Nu blijkt dat hij niet alleen Simon kwijt is na de breuk, maar ook een aantal van zijn fans. In 'Libelle' vertelt hij hierover.

"Ik heb af en toe ook heimwee naar die tijd" 

In mei bracht Nick zijn eerste officiële single zonder Simon uit: 'Shatterproof' heet die. En zoals de titel doet vermoeden, gaat het om een Engelstalig nummer. Volgens Nick heeft het nummer 'boven verwachting goed' gescoord, maar is hij ook fans kwijtgeraakt. "Sommige mensen hechten toch erg aan de Nederlandse taal." Hij heeft daar overigens wel begrip voor: "Ik heb af en toe ook heimwee naar die tijd." 

Nick Schilder heeft 'nieuwe energie' na breuk met Simon Keizer
Lees ook

Nick Schilder heeft 'nieuwe energie' na breuk met Simon Keizer

Ondanks dat hij wat mensen is kwijtgeraakt onderweg, wil hij zich focussen op de toekomst. Zijn solocarrière voelt 'als een leuke bonus', vertelt hij. De zanger doet er dan ook alles aan om hier een succes van te maken. "Ik heb accenttrainingen gevolgd bij iemand die Hollywood-acteurs traint en heb schrijfsessies met fantastische songwriters gehad, in Berlijn, Nashville en Londen. Solo gaan is uit nood geboren, maar ik grijp het met beide handen aan." Zo heeft hij zijn gezin al laten weten dat hij de komende tijd erg druk is met zijn muziekcarrière: "Ik heb thuis ook verteld dat papa heel veel uren gaat maken." 

Of hij er ook weer fans bij gaat krijgen, durft hij niet te zeggen. "Qua repertoire is het afwachten of er mensen op mijn nieuwe genre afkomen."  

Inmiddels heeft ook Nicks tweede solosingle 'Realize' het daglicht gezien:

Lees meer over
Nick Schilder