ACH GOOS

Rob Goossens mocht rode loper niet op tijdens Televizier-gala: 'Moest via brandtrap'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRob Goossens mocht rode loper niet op tijdens Televizier-gala: 'Moest via brandtrap'
RTL

Vanavond is het zover: het Gouden Televizier-Ring Gala vindt weer plaats. Op deze avond schuifelen alle bekende Nederlanders in hun mooiste outfits over de rode loper. Alhoewel, niet álle sterren. Rob Goossens (32) blikt in De BLVD Podcast terug op vorig jaar, toen hij niet over de loper mocht.

"Daar word je echt als derderangs burger behandeld"

Ook zijn collega Luuk Ikink kan zich dat nog herinneren. Een 'opmerkelijke gebeurtenis' en 'volledig onterecht', noemt Luuk het. Rob vertelt dat hij het echter al jaren gewend is: "Ik ben ook als journalist op het Televizier-Ring Gala geweest en daar word je echt als derderangsburger behandeld. Ik heb één gala gehad, dat was nog in AFAS Live, dat we nog in een rookhok gedouwd werden met de fotografen."

Veel heeft hij toen niet mee kunnen krijgen, want de fotografen waren de hele avond druk aan het kletsen. "In de tussentijd moet je het gala op een televisiescherm volgen. Ik heb toen bijna op het punt gestaan om met dingen te gaan gooien."

Rob Goossens roept kijkers op om op Niet Klein Te Krijgen te stemmen voor Televizier-Ring: ‘Programma is het waard’
Lees ook

Rob Goossens roept kijkers op om op Niet Klein Te Krijgen te stemmen voor Televizier-Ring: ‘Programma is het waard’

In vergelijking met voorgaande jaren heeft Rob daarom afgelopen jaar - ondanks dat hij niet over de loper mocht - toch nog 'een heel elegante entree' gemaakt. "Maar dus wel via de brandtrap, omdat mij bij de ingang te verstaan werd aangegeven dat ik weliswaar geen derderangs- maar nog steeds tweederangsburger was." 

Luister de podcast nu via Spotify

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Bij andere events mag Rob doorgaans wel op de VIP-manier zijn entree maken, maar fan van de spotlights is hij niet altijd: "Ik probeer weleens rode lopers te vermijden, maar op de een of andere reden hebben ze [de aanwezige fotografen, red.] dan toch door dat ik achter ze langsloop." Zo probeerde hij onlangs tijdens een première via de trambaan achter iedereens rug om naar binnen te sneaken. Helaas heeft dat trucje niet gewerkt. "Daar zijn ook gewoon foto's van", lacht hij. 

Vandaag is het dan ook bij het Televizier-Ring Gala eindelijk zover. "Ik heb het al even gecheckt", zegt Rob. "Ik mag zowaar over de rode loper."

Lees meer over
Rob GoossensDe BLVD Podcast