MARKLE MY WORDS

Officiële trailer Harry & Meghan-documentaire legt bom onder koningshuis

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOfficiële trailer Harry & Meghan-documentaire legt bom onder koningshuis
RTL

Dat in de Netflix-documentaire van hertogin Meghan (41) en prins Harry (38) gevoelige onderwerpen niet worden geschuwd, blijkt als we vorige week de eerste beelden zien. Vandaag heeft Netflix de officiële trailer gedeeld en de beelden liegen er niet om. Harry legt een bom onder het hiërarchische Britse koningshuis door te vertellen over 'verhalen die worden gelekt of bewust verzonnen' door het paleis en de 'vieze spelletjes' die worden gespeeld.

"Het wordt veel erger dan de royals zich kunnen voorstellen"

De trailer begint vrolijk: een gelukkige Meghan en Harry maken hun verloving bekend en geven elkaar op hun grote dag het jawoord. Vanaf dat moment worden de beelden en de toon grimmiger. Harry spreekt over het 'leed' van 'vrouwen die in dit instituut en met een mediacircus trouwen' en Meghan die zich naar eigen zeggen realiseerde dat ze 'nooit beschermd zou worden'. 

'Charles en William houden crisisoverleg over Netflix-docu Harry en Meghan'
Lees ook

'Charles en William houden crisisoverleg over Netflix-docu Harry en Meghan'

Het verhaal wordt aangevuld met beelden van prinses Diana en hertogin Kate. Ook zegt Harry dat dat hij bang is dat de geschiedenis zich zou herhalen. Kortom: het belooft nu al een hoop drama. 

Hiermee lijkt de eerdere voorspelling van een insider van Netflix uit te komen. Hij vertelt in een interview met het de Britse krant The Mirror dat het een 'bittere ervaring' wordt voor het koningshuis. "Het wordt veel erger dan de royals zich kunnen voorstellen. Mij is hier in de wandelgangen vertelt dat het absoluut explosief en buitengewoon schadelijk zal zijn."

Dat moet nog blijken. De Britse koninklijke familie gaat naar verwachting niet reageren op de nu al veelbesproken Netflix-documentaire over prins Harry en zijn vrouw Meghan. De Daily Mail schrijft op basis van bronnen dat het paleis de serie als 'business as usual' beschouwt.

Binnen Buckingham Palace zou er 'toenemende frustratie en vermoeidheid' zijn over hoe Harry en Meghan steeds opnieuw de media opzoeken. Maar van crisisberaad, zoals afgelopen week geschreven wordt door The Mirror, is geen sprake. "We laten ons niet uit koers blazen door rukwinden afkomstig van de Atlantische Oceaan", zegt een paleisbron tegen de tabloid verwijzend naar Amerika, waar de hertog en hertogin van Sussex wonen.

Het eerste deel van de documentaire is vanaf 8 december te zien. Op 15 december volgt het tweede deel. 

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleNetflix