ANDREWE TIJDEN

'Andrew van Charles niet langer welkom in Buckingham Palace'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

Prins Andrew (62) mag van zijn broer, koning Charles (74), geen kantoor meer houden in Buckingham Palace. De hertog van York wordt al jaren beschuldigd van seksueel misbruik en daarom moet hij nu zijn spullen pakken. Dat meldt de Britse tabloid 'The Sun' op basis van paleisbronnen.

"De koning heeft dat duidelijk gemaakt. Andrew is geen werkende royal meer. Hij staat er nu alleen voor"

"Zijn aanwezigheid in Buckingham Palace is nu officieel verleden tijd", aldus een insider. "De koning heeft dat duidelijk gemaakt. Andrew is geen werkende royal meer. Hij staat er nu alleen voor." De prins mag het paleis dan ook niet langer gebruiken als zijn postadres en zal op zoek moeten naar een eigen team, die hij zelf moet betalen.

Harry en Meghan uitgenodigd voor kroning Charles
Lees ook

Harry en Meghan uitgenodigd voor kroning Charles

Charles lijkt zich hiermee te willen distantiëren van zijn broer en diens daden. Eerder deze week komt namelijk al naar buiten dat de nieuwe koning een van de titels van Andrew, die van Colonel of the Grenadier Guards, wil doorgeven aan Camilla. Volgens de insider is Andrew 'in shock en totaal overrompeld' door het nieuws. "Hij voelt zich erg depressief."

Ondanks de nodige strubbelingen tussen de twee broers zou Andrew op eerste kerstdag wel mogen aanschuiven bij het door zijn broer georganiseerde kerstdiner in Sandringham House.

Lees meer over
Koning Charles IIIPrins Andrew