EHB-EATRIX

Prinses Beatrix breekt pols tijdens skivakantie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Beatrix breekt pols tijdens skivakantie
RTL

Er is sprake van nóg een breuk in de koninklijke familie na een pijnlijk ongeluk van prinses Beatrix (85). Ze heeft afgelopen vrijdag haar pols gebroken tijdens het skiën, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

"De prinses verkeert verder in goede gezondheid en zal thuis van haar breuk herstellen"

Beatrix is inmiddels geopereerd en teruggekeerd naar Nederland. "De prinses verkeert verder in goede gezondheid en zal thuis van haar breuk herstellen", aldus de RVD.

Op vrijdag 24 februari zou Beatrix aanwezig zijn bij de viering van het 160-jarig bestaan van Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek. Dat bezoek wordt nu uitgesteld.

Prinses Margarita en haar man kondigen scheiding aan
Lees ook

Prinses Margarita en haar man kondigen scheiding aan

Dat Beatrix dol is op skiën is algemeen bekend. Al decennialang is wintersportoord Lech vaste prik voor haar en de rest van de koninklijke familie. Ondanks dat ze nu 85 is, is de prinses niet bang om op de latten de bergen af te sjezen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, blijkt wel.  

Mocht je die andere koninklijke breuk gemist hebben: eerder vandaag wordt bekend dat prinses Margarita gaat scheiden van haar man, Tjalling ten Cate. Prinses Margarita is de dochter van prinses Irene, de zus van prins Beatrix. "Na een prachtige tijd van ruim zestien jaar samen, waarin wij lief en leed hebben gedeeld, zal ieder van ons nu een eigen weg gaan", melden de twee in een gezamenlijk statement.

Sinds Beatrix geen koningin meer is, merkt royaltydeskundige Jeroen Snel een positieve verandering in haar op: 

Lees meer over
Prinses Beatrix