PITY PARTY

Sarah Ferguson heeft medelijden met prins Andrew na misbruikschandaal

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images Sarah Ferguson heeft medelijden met prins Andrew na misbruikschandaal
RTL

Sarah Ferguson (63 jaar) is al meer dan 20 jaar gescheiden van prins Andrew (63), maar is nog steeds erg close met hem. In een interview met The Telegraph vertelt ze dat ze het ‘triest is om te zien’ wat haar ex-man heeft meegemaakt nadat het misbruikschandaal naar buiten is gekomen.

Prins Andrew wordt door Virginia Giuffre beschuldigd van seksueel misbruik. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden toen ze nog minderjarig was. Andrew heeft de geruchten altijd ontkent maar trof wel een schikking met Virginia om een rechtsgang te voorkomen. Volgens Sarah heeft Andrew flink geleden onder alles. "Ik vind het echt triest om te zien wat Andrew heeft meegemaakt", zo vertelt ze. 

Ghislaine Maxwell: 'Prins Andrew betaalt hoge prijs voor connectie met Jeffrey Epstein'
Lees ook

Ghislaine Maxwell: 'Prins Andrew betaalt hoge prijs voor connectie met Jeffrey Epstein'

Dat mensen nu een compleet ander beeld van hem hebben, zou hij erg moeilijk vinden. Volgens Sarah heeft het schandaal er wel voor gezorgd dat ze 'nog closer' is geworden met koningin Elizabeth. "Gedurende de laatste drie jaar is haar arme zoon door zo’n tumultueuze tijd gegaan. Ik denk dat hare majesteit erg opgelucht was dat ik haar met hem kon helpen, dus we werden toen zelfs nog closer."

Andrew en Sarah Ferguson trouwden in 1986 en scheidden in 1996. Sindsdien zijn ze vrienden gebleven. Samen hebben ze twee dochters, Beatrice en Eugenie.

Lees meer over
Prins Andrew